2024. május 18. - Erik, Alexandra

Női box az olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felvette a női ökölvívást a 2012-es londoni játékok műsorára.
2009. augusztus 13. csütörtök 16:55 - HírExtra
Így döntött csütörtökön a NOB végrehajtó bizottsága Berlinben.

"Ez nagyon jó hír! - mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. - Az ökölvívás volt az egyetlen olyan kétnemű sportág a nyári játékokon, ahol csak a férfiak szerepelhettek, de ez végre megváltozott. Már a pekingi olimpia előtt szerettük volna a női szakág felvételét, ám akkor ez még nem sikerült. Most azonban boldogok vagyunk, megérdemelte ezt a női boksz."

Csütörtökön arról is döntés született, hogy az ötkarikás szervezet támogatja a golf és a hétfős rögbi felvételét a 2016-os játékok programjába, de erről csak október 9-én, Koppenhágában határoznak véglegesen. Hét sportág - a most támogatott kettő mellett a karate, a fallabda, a baseball, a softball és a görkorcsolya - pályázott arra, hogy bekerüljön az olimpiai műsorba.

A rögbisek nem a hagyományos, 15 fős, hanem a gyorsabb, rövidebb mérkőzésekre képes hétfős változatot ajánlották a NOB figyelmébe, mindkét nemnél. A golfosok a tervek szerint 72 lyukra ütnének, a világranglista legjobb 15 versenyzője automatikusan olimpiai induló lenne, míg a többiek rangos tornákról szerezhetnének kvótát. Az elképzelés az, hogy 60-60 férfi és női játékos szerepelne az olimpián.

A rögbi 1900 és 1924 között, a golf 1900-ban és 1904-ben, a baseball 1992-től, a sofball pedig 1996-tól tavalyig volt műsoron. Utóbbi kettő most ismét próbálkozott a bejutással. A karate, a fallabda és a görkorcsolya még soha nem szerepelt az olimpián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását