2024. április 18. - Andrea, Ilma

Federert nem érdekli a ranglista

A jelenleg még világranglista-vezető svájci Roger Federer pillanatnyilag nem kíván foglalkozni a ténnyel, hogy Rafael Nadal augusztus 18-tól átveszi tőle a vezetést az ATP hagyományos rangsorában, s csak az előtte álló feladatra, a pekingi olimpiára konce
2008. augusztus 7. csütörtök 08:48 - Hírextra
A svájci teniszcsillag erről a Pekingben tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján, több száz újságíró és fotóriporter előtt beszélt.

"Most a játékok a legfontosabb, a világranglistával ráérek azután foglalkozni" - kezdte mondandóját a bázeli klasszis, aki egy ideig mereven el is zárkózott az erre vonatkozó kérdésektől. "Holnap lesz a megnyitó, már alig várom, hogy ismét, ráadásul éppen a születésnapomon vihessem a svájci zászlót. Amikor 2004-ben, Athénban ugyanezt átélhettem, az pályafutásom egyik legcsodálatosabb pillanata volt."

A torna esélyeit latolgatva úgy fogalmazott: ő minden viadal előtt azt gondolja, hogy több favorit is van, s ez most sincs másképp."Én vagyok az egyik" - mondta.

Federer 2000-ben, Sydneyben a negyedik helyen végzett, négy évvel később azonban már a második fordulóban kiesett a cseh Tomas Berdychhel szemben, ennek ellenére kellemes emlékeket őriz az ötkarikás játékokról.

"Sydneyben ismertem meg a barátnőmet, Athénban pedig én vittem a svájci lobogót" - mondta, majd a kérdésre, hogy melyik volt a nagyobb élmény, derűsen azt válaszolta, hogy: "Természetesen a párommal való megismerkedés fontosabb pillanat volt az életemben, azóta is együtt vagyunk, a zászló pedig csak tíz percre volt az enyém."

A játékok egyik legnagyobb sztárja nem az olimpiai faluban, hanem egy szállodában lakik Pekingben, mert mint mondja, így jobban tud pihenni és összpontosítani.

"Ha a faluban laknék, lépten-nyomon megállítanának egy-egy fotó kedvéért. Nincs is ezzel baj, de egy idő után már elég fárasztó lenne, s akár a szereplésem rovására is mehetne" - fogalmazott és hozzátette, hogy a forróságtól és a fülledt levegőtől nem tart, szerinte nem ezen fog múlni, hogy ki győz.

A sajtókonferencia vége felé ismét elhangzott néhány kérdés a világranglistával kapcsolatban, s ekkor Federer már válaszolt is."Remélem, hogy a következő hetekben úgy szerepelek, amivel még idén visszaszerezhetem Rafától az elsőséget. Keményen kell dolgoznom, hiszek abban, hogy sikerül" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását