2024. április 26. - Ervin

Nemzetközi néptáncos sokadalom

Nyolc ország 12 együttesének részvételével rendezik meg a VII. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivált augusztus 16. és 20. között Nyíregyházán - közölte Demarcsek György fesztiváligazgató a szervezők keddi sajtótájékoztatóján a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.
2009. augusztus 11. kedd 12:53 - HírExtra
A hatnapos rendezvényen Ázsia és Európa néptánc hagyományaiból kapnak ízelítőt az érdeklődők - mondta a főszervező.

Japánból a Tokió Kalotaszegi, Tajvanról a Ouyang Huichen, míg Izraelből a Hora Kfar Saba Táncegyüttes érkezik Nyíregyházára. Belgiumból a Dophei Flamand, Portugáliából a Lavradeiras de Arcozelo, Szerbiából a Srem Jakovo, míg Törökországból az Istanbul Yeditepe Táncegyüttes a fesztiválrésztvevő. Színpadra lép továbbá a vendéglátó Nyírség, valamint a nyíregyházi Margaréta, Igrice és Szabolcs, illetve a tiszavasvári Kör-Karéj Táncegyüttes is.

Demarcsek György tájékoztatása szerint a fesztiválnyitó gálaműsort augusztus 16-án, vasárnap, 20 órától tartják a nyíregyházi Kossuth téren. A további három kiemelkedő program közül ugyancsak ott rendezik a nemzeti napot, amelynek keretében a néptánccsoportok hazájuk leghíresebb táncait mutatják be.

A világok tánca elnevezésű programnak szintén 17-én, 21 órától a nyíregyházi Szabadtéri Színpad lesz a helyszíne, ahol Ázsia és Európa legismertebb néptánc koreográfiáiból állítják össze a műsort.

A fesztiválzáró gálát ugyancsak a nyíregyházi Kossuth téren tartják augusztus 20-án, 17 órától.

A fesztiváligazgató megjegyezte: a külföldi néptáncosok Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén is fellépnek, tartanak táncesteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását