2024. április 25. - Márk

Bútorok papírból

Hullámkarton bútorokra írtak ki pályázatot a másodéves hallgatók számára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező tanszékén; a díjkiosztóra és az alkotásokat bemutató kiállítás megnyitására csütörtök délután került sor a Ráday utcai Karton-Art Galériá
2008. június 5. csütörtök 19:56 - Hírextra
Lehetetlen, hogy ez papír! Ez a jelszava a június 15-ig nyitva tartó kiállításnak, amelyen a legígéretesebb hallgatók bútorai láthatók. Egyetlen pályamunka sem emelkedett ki jelentősen a többi közül - állapította meg a zsűri -, viszont több ígéretes ötlet jelent meg a mezőnyben.

Ezért az első díjat kétfelé osztották: Potsa Gabriella kartonparavánját és Húnfalvy András Boxheap nevű bútorát találták a legjobbnak. A második díjat nem adták ki. Három harmadikdíjas lett: Szabó Eszter gyermekbútorával, Liisa Saloranta Virradat lámpája és Erdélyi Tamás fotelje.

A papírbútor magyarországi története 1999-ben indult. Balogh András ekkor dolgozta ki azt a kartonbútorrendszert, amelynek gyártási és összeszerelési technológiája azóta világszabadalom lett. A szabadalom lényege, hogy egyszerűen és költségkímélő módon gyártható az alapforma, amelyből tetszés szerint, akár házilag is kiszabható és összeállítható sokféle tárolóbútor, könyvszekrény vagy íróasztal.

Az összeszerelés ragasztás, illetve fülek illesztése nélkül, egyszerű irodai csipeszekkel oldható meg. Ezek a bútorok tehát szétszedhetők, újra összeállíthatók és kis helyen tárolhatók.

A magyar papírbútor-termékcsalád számos nemzetközi találmányi kiállításon vett részt és több díjat is kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását