2024. április 25. - Márk

Hazai celebjeink és a mérgező rúzs esete

Egy tanulmány megállapította, hogy a rúzsok rákkeltő anyagokat tartalmaznak, s minél drágább a termék, annál rosszabb. Megkérdeztük Kiszel Tündét, és Szabó Esztert, hogy ők mit gondolnak a mérgező kozmetikumokról!
2009. augusztus 11. kedd 08:19 - Kővári Adrienn

Tünde a HírExtrától értesült a száraz tényekről

„Ez elég szomorú, ha tényleg így van. Bár én odafigyelek erre, s márkás rúzsokat használok, vagy bármi mást, ami jobb minőségű. Igaz, ezek drágábbak, de gondolom ezért jobbak is” – mesélte Tünde. Arról még nem hallott, hogy rákkeltő anyagokat tartalmaznának ezek a kozmetikumot, ezért meg is döbbent, hogy a drága rúzsok talán még veszélyesebbek is.

„Szeretem a rúzsokat, és a szájfényeket, mindkettőt előszeretettel használom is, főleg bizonyos alkalmakkor. Bízom benne, hogy ez nem így van, mert az nagy baj lenne. Remélem, ha mégis igaz ez a hír, akkor ezeket a termékeket hamarosan betiltják. Ha ez tényleg igaz, s nemcsak egy rémhír, akkor természetesen, ez alapján fogok ezentúl rúzsokat vásárolni” – tette még hozzá a szőke celeb. Elmondása szerint komolyan veszi a kutatási eredményeket, mert semmiképpen nem szeretne rákkeltő termékeket használni.

Valakinek ez már nem újdonság

Szabó Eszter, egykori megasztáros énekesnő nem lepődött meg a HírExtra kérdésén, ő már hallott a különféle méreganyagokról, amikből a gyártók a népszerű kozmetikumokat készítik. „Pont ennek néztem most utána, s még a blogomban is megemlítettem, hogy nemcsak a rúzsok, hanem az összes kozmetikum tartalmaz valamilyen káros anyagot. Nagyon megdöbbentő, hogy mennyi kőolajszármazékot belekevernek a gyártók az egyes termékekbe” – mesélte az énekesnő.

Eszter egy olvasmányélményét is megosztotta a HírExtra olvasóival. A napokban talált egy olyan cikket, tanulmányt, ami arról szólt, hogy amiket mi hangzatos reklámszlogeneknek ismerünk, a retinol, vagy a kollagén, azok valójában marhacsontvelők, vagy csak egyszerű A-vitaminok.

„A rúzsok is nyilvánvalóan tartalmaznak valamilyen rákkeltő anyagokat, mert semmi sem hasznos, ami ennyire mesterséges, mint akár a kozmetikumok is. Ettől függetlenül kedvelem őket, mert úgy vagyok vele, hogy a ritka használat még nem annyira kockázatos. Így annyira nem is befolyásol ez a hír. Szerintem rengeteg termék, nemcsak a rúzsok, hanem minden más kozmetikum, tusfürdő elvesz az életbankszámlánkról, de ha gyümölcsöt eszel, jó levegőn vagy, az meg hozzáad, így úgy érzem, hogy megvan az egyensúly az én életemben” – tette még hozzá Eszter.

Azért nem árt odafigyelni arra, hogy mit is veszünk meg, olvassuk el előtte az összetevők listáját. Ha nem használunk éjjel-nappal kozmetikumokat, akkor nem kell nagyobb problémával szembenéznünk. Nem egészséges mindig talpig sminkben mászkálni, hagyjuk néha levegőzni is a bőrünket, ezért ha nem szükséges, ne fessük ki magunkat, de ha mégis, akkor este lefekvés előtt mindenképp mossuk le a festékeket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását