2024. május 2. - Zsigmond

Vajon bejön az IMF jóslata?

Az egyik legerősebb ázsiai gazdaságnak, Dél-Koreának vasárnap már csak 1,75 százalékos GDP-csökkenést jósolt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) erre az évre, és jövőre a hazai össztermék (GDP) 2,5 százalékos növekedését valószínűsítette számára.
2009. augusztus 9. vasárnap 19:14 - HírExtra
Ugyanakkor ennek árát is előre jelezte: a dél-koreai államháztartás hiánya a GDP-hez képest idén várhatóan 2,9 százalékos, jövőre 4 százalékos lesz az IMF szerint. Ám Dél-Koreának erre a célra vannak tartalékai: az előző években - még tavaly is - államháztartása rendszeresen a GDP 1 százalékát meghaladó többletekkel végzett, sőt, 2007-ben 3,5 százalékos volt a többlet.

Az IMF júliusban vizsgálta meg a dél-koreai gazdaság alakulását, ennek eredményét közölték vasárnap. Előzőleg, július elején is már mínusz 3 százalékra javította mínusz 4 százalékról az IMF a dél-koreai GDP idei alakulására szóló előrejelzését, a jövő évre szólót pedig a most érvényben tartott 2,5 százalékos növekedésre javította az addigi 1,5 százalékról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását