2024. április 26. - Ervin

Hoppá! A Nemzeti Vágta sztárja megbukott az államvizsgán!

Jogász lesz a Nemzeti Vágta sztárjából, Suták Vandából. A villámgyors hölgy minisztériumban akar dolgozni, a következő Vágtán pedig húgával együtt indul.
2009. augusztus 8. szombat 07:51 - HírExtra
Egy ország ámult a 2008-as első Nemzeti Vágta döntő futama után – mindenki Suták Vandát, a szélvészként száguldó nyíregyházi leányzót csodálta. Az első vágta győztese, s a második ezüstérmese most elmesélte: mindenképpen jogász szeretne lenni.

„Októberben lesz egy államvizsgám, amelyre időben el akarok kezdeni készülni. A jogon négy tárgyból kell államvizsgázni és az egyik, a polgár - és kereskedelmi jog sajnos nem sikerült. Ezt ismétlem meg ősszel” – mondta a fiatal lovas. Vanda természetesen nem örül, hogy nem kapta még meg a diplomát, mert a Vágták mellett is eleget tanult, és maximálisan felkészült az államvizsgára.

De mihez fog kezdeni, ha végre kezébe kapja a régóta várt oklevelet?

„Ha megkapom a diplomát, szeretnék munkába állni. Már az egyetem előtt úgy képzeltem el, hogy egy minisztériumban dolgozom majd. Bízom benne, hogy megvalósul az álmom” – mondta a Nemzeti Vágta miatt országszerte ismertté vált lány.



Gyors zsoké, alapos jogász – mit kell még Vandáról tudni? Mondjuk azt, hogy a zsokélány hosszú ideje a fővárosban él, hétvégenként azonban elég gyakran hazautazik a nyírségbe. Edzeni a Kincsem Parkban szokott, a galopp pályán készül fel a soron következő versenyekre. A pálya azonban nem csak „munkahely”, egyúttal kikapcsolódásra is szolgál (mivel idén az államvizsga miatt nem tudott elmenni nyaralni, Vanda mostanában a lóversenypályán ereszti ki a gőzt.

Nem lovagol azonban egyedül: legtöbbször a húgával gyakorol, aki – a szakemberek szerint – ugyanolyan nagy tehetség, mint ő: Csenge nagyon jó lovagol. Jövőre ő is szeretne indulni a Nemzeti Vágtán. Ha legyőz, azt sem bánom. Ellene tudok veszíteni”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását