2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar találmánnyal gyógyul a hatalmas test!

Polarizált fénnyel, az egész testre pozitívan ható orvostechnikai eszközzel kezelik a budapesti állatkert elefántjait. Előbb a magyar paripa, Overdose, most pedig Zita, az elefánt gyógyulását segítik az új orvostechnikai eszközzel.
2009. augusztus 8. szombat 07:45 - Kanizsai Ádám
Emberre-állatra

A polarizált fényt kibocsátó berendezés eredetileg az emberi egészség megőrzésére, illetve az emberi eredetű betegségek kezelésére lett kifejlesztve. Később azonban állatokon is alkalmazták a terápiát, így segítve a legkülönbözőbb eredetű sérülések, egészségi problémák gyógyítását.

Külön fejlesztések készültek Zita lábának rendbehozatalára, melyen már jó ideje nagy seb tátong. Mivel a szokásos kezelések nem sokat értek, ezért esett a választás a gyógyító fényt kibocsátó készülékre. A változás már most mutatkozik, így a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói bizakodóak.

„Ez egy talpfekély következtében kialakult seb, ami elég mély. A probléma az, hogy az elefánt talpán van, tehát állandóan használja, ráadásul Zita az elefántok között is viszonylag termetesnek számít a 4500 kilójával. A sebgyógyulás ezért nem megy olyan gyorsan. Állatorvosok kezelték már a szokásos technikákkal, de mivel nem értek el gyors regenerálódást, úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk ezt a technikát is, mivel a sejtek saját regenerálódását. De ahhoz, hogy ez tényleg eredményes legyen, néhány héten át kell csinálni minden nap, napi 20 percet. Most már látszanak apróbb dolgok, melyek ígéretesek lehetnek.” – mondta el Hanga Zoltán, a budapesti állatkert szóvivője a Hírextra megkeresésére.

Hatások

A fénykezelés során fokozódik az immunsejtek és vörösvérsejtek aktivitása, így nagymértékben hozzájárul a legkülönbözőbb egészségügyi panaszok leküzdésére. Meggyorsítja az emberi és állati szervezet öngyógyító folyamatait. A fény 1 cm mélyen a bőrbe jutva kezdi meg működését. Innen a hajszálerek közvetítik a jótékony hatást a szervezet és a szervrendszerek egésze számára. Előnye, hogy az általános eljárásokkal szemben nem a beteg területre, hanem gyakorlatilag az összes sejtre fejti ki hatását.

Az emberi szervezetben egyfolytában keletkeznek hibás sejtek. Ezeket a T-lymphociták ismerik fel, melyek a polarizált fény hatására aktivizálódnak. Így egyes betegségek megelőzésére illetve gyógyítására sokkal több az esély.

A kezelés teljesen kockázatmentes, így gyermekkortól öregkorig alkalmazható, tehát kortól függetlenül igénybe vehető. Mindazok számára ajánlott, akik tudatosan egészséges életmódot élnek, vagy valamiféle betegségen estek túl.

Az eszköz megalkotói

A Sensolite fényterápiás eszközt Fenyő Márta biofizikus találta fel, aki már 28 éve foglalkozik a fény egészségügyi hatásainak kutatásával. 1981-ben már felismerte munkatársaival a pozitív hatásokat, a 90-es évek elején folytatott egérkísérletek pedig bebizonyították, hogy valóban jótékony hatása van az egész testre. A Sensolite fényterápiás ágy 2009-ben született meg. A végleges forma létrehozásában segédkezett Klein Péter, aki kozmetikai berendezéseket gyárt, további magyar kutató-, fejlesztőmérnökök és svéd segédkezek.

Milyen betegségek kezelésére szolgál?

A szerkezet közérzetproblémákkal, általános panaszokkal vívódó betegeken éppúgy segíthet, mint a legsúlyosabb kórok leküzdésében.

A legjobb hatásfok reumatikus fájdalmak, sportsérülések és bőrproblémák esetén érhető el. Tapasztalatok szerint a zsírdaganatok is felszívódnak fel a kezelés hatására. A tesztek több, mint száz emberen bizonyítottak pozitív eredménnyel.

Általános betegségek kezelésére is tökéletesen alkalmas a fényágy. Fejfájások gyógyításában is fontos szerepe van, javítja az agy vér- és oxigénellátását, így növelve a koncentrálóképességet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását