2024. május 3. - Tímea, Irma

Cáfolja a MÁV a jogtalan végkielégítéseket

Cáfolja és visszautasítja a Magyar Nemzet állításait a jogtalan végkielégítésről a MÁV Zrt. és a személyszállítással foglalkozó MÁV-START Zrt.
2009. augusztus 7. péntek 17:24 - HírExtra
A MÁV közleménye szerint nem felel meg a valóságnak a Magyar Nemzet közlése arról hogy Kiss Péter információvédelmi főosztályvezető 2007. március 31-én 40 millió forint végkielégítéssel távozott a MÁV Zrt.-től. Kiss Péter a MÁV Zrt.-től való távozása után kapott végkielégítést visszafizette akkor, amikor a MÁV-START Zrt. alkalmazottja lett.

A vasúttársaság közleménye szerint "teljes tájékozatlanságról tanúskodik az az állítás is, amely szerint az önálló vasútvállalatként működő MÁV-START Zrt. biztonsági szervezete ugyanazt a feladatot látja el, mint a MÁV Zrt. biztonsági igazgatósága".

A biztonsági igazgatóság ugyanis kizárólag olyan tevékenységeket végez - például: balesetvizsgálat, környezetvédelem -, amit a személyszállító vasúttársaság nem. A jogszabályok szerint minden önálló vasúttársaságnál, így a MÁV-START Zrt.-nél is kötelező saját biztonsági szervezet felállítani.

A MÁV Zrt. és a MÁV-START helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását