2024. május 16. - Mózes, Botond

Nem oltják be ingyen a pedagógusokat

Sem az Egészségügyi Világszervezet (WHO), sem az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) prioritási listáján nem szerepel a térítésmentes oltóanyag biztosítása pedagógusok számára.
2009. augusztus 7. péntek 17:37 - HírExtra
A tárca megjegyzi hasonlóképpen nem szerepelnek a pedagógusok a szezonális influenza elleni oltóanyagot állami támogatással, térítésmentesen megkapók listáján sem. A minisztérium közleményében ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ezek a prioritási listák nem az adott csoport vagy szakma társadalomban betöltött szerepét vagy jelentőségét tükrözik.

Az ingyenes védőoltás célja a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok védelme, illetve az alapvető állami működés biztosítása. Így térítésmentesen juthatnak vakcinához a hat hónap és 3 év közötti gyermekek, a gyermeket várók és a 60 év felettiek, illetve a krónikus betegségben szenvedő 60 év alattiak. Ezen kategóriákon felül a WHO és az ECDC ajánlása alapján az egészségügyi dolgozók, a rendfenntartó szervek és az adott ország működéséért felelős stratégiai intézmények, vállalatok dolgozói számára kell biztosítani térítésmentesen az oltóanyagot.

A PDSZ azt kérte Székely Tamás egészségügyi minisztertől, hogy az elsők között részesülhessenek a H1N1 vírus elleni ingyenes védőoltásban a közoktatás és a gyermekvédelem dolgozói is. Indoklásuk szerint a közoktatás és a gyermekvédelem dolgozói fokozott veszélynek vannak kitéve, s az ő védettségük elősegítheti, hogy intézményeikben "kevésbé törjön ki ilyen típusú influenza-járvány".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását