2024. május 18. - Erik, Alexandra

Peren kívüli egyeztetés

Ma kezdődik meg a peren kívüli egyeztetés a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jogi képviselői között Budapesten.
2010. október 20. szerda 08:23 - HírExtra
Az első egyeztetéseken a különböző károkról, illetve azok megtérítésének lehetséges módozatairól lesz szó - mondta korábban az MTI-nek Magyar György ügyvéd, aki több száz károsult magánszemélyt és több önkormányzatot képvisel a polgári és büntetőeljárásokban.

A Mal hétfői közleménye szerint "azonnali intézkedéseket kíván hozni" az október 4-i iszapkatasztrófa sérültjeinek és károsultjainak megsegítésére, ennek érdekében jogi képviselője, Ruttner György ügyvéd tárgyalásokat kezd a károsultak jogi képviselőjével, Magyar Györggyel.

Ruttner György kedden az MTI-nek azt mondta: a támogatási szándék nem a jogi felelősség elismerését jelenti, hanem humanitárius, erkölcsi megfontolásból született. Hozzátette, hogy a Mal által a károsultak megsegítésére felajánlott 1,5 milliárdos alap még nem áll rendelkezésre, azt a következő fél évtizedben tudja kitermelni a cég, ha ugyanolyan eredményesen működhet, mint eddig.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a szerdán megkezdődő egyeztetések célja a többi között az lesz, hogy a cég önkéntes felajánlását az igazságosság és a méltányosság szempontjai szerint megkíséreljék elosztani. Nagyon nehéz kérdés például az, hogy a károsultak milyen sorrendben jussanak hozzá a segítséghez - közölte a cég jogi képviselője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását