2024. június 1. - Tünde

Tervszerűen irtják a romákat?

A szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke szerint a szélsőségesek Magyarországon tervszerűen irtják a romákat, s ennek következtében az ország balkanizálódik.
2009. augusztus 5. szerda 19:35 - HírExtra
"Magyarországon tönkretették a kisebbségek alapvető szabadságjogait a romák szélsőségesek általi ismételt és tervszerű fizikai megsemmisítésével" - olvasható Juraj Horváth szerdai nyilatkozatában.

Amennyiben a magyar politikai színtér a baloldaltól a szélsőjobbig egységesen és hisztérikusan azt kiabálja, hogy a szlovák nyelv használata Szlovákiában Bosznia óta a kisebbségeken elkövetett legnagyobb bűncselekmény, akkor a magyarországi romák bűnös legyilkolását etnikai hovatartozásuk miatt Magyarország balkanizálódásának lehet minősíteni" - írta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 21:12
Nem szükséges, kedves Károly. Világos, hogy a szlovák diplomácia mire és hogyan próbálja felhasználni ezeket a lesújtó eseményeket. A tragikus az, hogy van mit felhasználnia! Azon kell elszántan dolgoznunk, hogy ne legyen! Akkor büszkén bárkinek a szemébe nézhetünk, de addig...
domokos károly
2009. augusztus 5. 21:04
A felvidéki nyilatkozó söpörjön a saját portája előtt! Horváth György elfelejti, milyen gyanús körülmények között halt meg a volt népszerű Csehszlovák pártfőtitkár, Dubcsek. Ismerjük-e teljesen Kovács államfő fiának elrablása körülményeit? Ivan Lexa titkosszolgálati "főmufti" viselt dolgaival mi a helyzet és milyen szálak fűzték Rohács József terroristához? Rohács lelkén hány magyarellenes terrortámadás szárad? Hogyan verték le a tót rendőrök a zempléni cigány éhséglázadást? Mi van a Malina Hedvig üggyel? Dunaszerdahelyen valószínűleg származásuk miatt kétszer brutálisan megverte a tót rendőrség a magyar szurkolókat, magyarázat "nuku". Most itt a nyelvtörvény, hogy a Duna elterelését már ne is említsem! Tovább is van, mondjam még?
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 20:30
Bizony így van, Borimama47! Hogy miért ilyenek, miért így viselkednek, az nagyon bonyolult, mindannyiunkat érintő probléma, amit semmi esetre sem fegyverekkel kell megoldani!
Azért a romák, a legmerészebb becslések szerint sincsenek többen hatszáz-ezernél, és kb. négyszáz-ezren vallják magukat romának.
Az utolsó mondatoddal SAJNOS nagyon egyet tudok érteni. Mit csináltunk mi az utóbbi húsz évben? És mihez kezdjünk ezután?
borimama47
2009. augusztus 5. 20:17
A Szlovákok jobb ha hallgatnak! A tervszerű írtásról annyit, hogy bár Isten látja lelkemet énnekem semmi bajom nincs velük, Amíg engem nem bántanak. Senki sem teht arról, hova született. Csak a viselkedésüket kellene egy kicsit visszafogottabbá tenni és nem teli pofával kiabálni, hogy rasszizmus. Be nem ismernék az Istennek sem, ha valami hibát elkövetnek. Bemondják a varázsszót és minden meg van bocsájtva. Persze a kissebség is rőhej már többen vannak mint a világosabb bőrüek. Lassan már nem tudja az ember,hogyan kell megnevezni őket,hogy sértődés ne legyen. Ugyanis úgy hallottam, a roma szó az embert jelent, hát mindig mindenkor igaz ez? Kevés kétlábonjárórol lehetelmondani etnikai hovatartozás ide vagy oda, s egyre rosszabb lesz. Borimama
saxo
2009. augusztus 5. 19:48
Ez a szlovák megélhetési cigány is jobban tenné, ha megtanulna végre írni-olvasni...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását