2024. május 19. - Ivó, Milán

MTV: elkészült a székházszerződés

Elkészült a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai székházának bérletére és üzemeltetésére vonatkozó szerződés módosításának tervezete; az anyagot szerdai ülésén tárgyalhatja a közmédiumot felügyelő kuratórium elnöksége - mondta az MTI-nek a testület vezetője kedden.
2009. augusztus 4. kedd 12:33 - HírExtra
Czeglédi László, munkaanyagról lévén szó, részleteket nem közölt, csupán annyit árult el, hogy az új változat kedvezőbb a hatályban lévőnél.Megjegyezte: tavasszal valamennyi nagyobb értékű szerződésük felülvizsgálatát kérték az MTV menedzsmentjétől, mivel a közmédium alulfinanszírozott, és jelentős összegeket emésztett fel a Szabadság térről Óbudára költözés is.

Az MTI április közepén számolt be arról, hogy a testület bő egy hónapot adott a menedzsmentnek az ötvenmillió forintnál nagyobb értékre szóló szerződések áttekintésére, annak érdekében, hogy ahol lehet, a kiadásokat csökkentse, a bevételeket pedig növelje a társaság.

A bérbeadó - az egykori Wallis, ma WING Zrt. tulajdonában lévő - Millenniumi Média (MM) Kft. közlése szerint az ingatlan bérleti díja havi 756 ezer euró; a 2007. március 2-án aláírt hosszú távú ingatlanbérleti szerződés alapján költözött az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba.

A szerződés 22 plusz 18 évre szól. A Magyar Televízió az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. Az éves bérleti díj megjelölése nélkül a felek akkor annyit közöltek, havonta és négyzetméterenként átlagosan 10,74 euró az óbudai ingatlan fajlagos bérleti díja, míg 3,68 euró az üzemeltetési díj, az irodaterület bérleti díja pedig 11,4 euró.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását