2024. június 1. - Tünde

Kisléta: Bajnai magához rendelte a főrendőröket

Bajnai Gordon miniszterelnök a szerdai kormányülés utánra magához rendelte a rendőri vezetést a kislétai gyilkosság miatt. Ezt Szollár Domokos kormányszóvivő jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.
2009. augusztus 4. kedd 15:30 - HírExtra
Szollár Domokos elmondta: a kormányfő szerdán 12 órára rendelte magához az igazságügyi és rendészeti minisztert, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, illetve az országos rendőrfőkapitányt. Hozzátette: a miniszterelnök első kézből kíván tájékozódni a kislétai gyilkosságról, illetve arról, hogy a romagyilkosságok ügyében az elmúlt hónapokban történt-e előrelépés.

Az országos rendőrfőkapitány ugyancsak szerdára hívta találkozóra a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Valamennyi találkozót, fórumot az illetékes vezetők azért hirdették meg, mert a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek sörétes fegyverrel támadtak saját otthonában egy családra; a 45 éves édesanyát agyonlőtték, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását