2024. május 5. - Györgyi

A MVM-ügyletre kíváncsi az LMP

A Lehet Más a Politika párt (LMP) arra kéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közérdekből nyilvános adatként bocsássa rendelkezésére azokat a dokumentumokat, amelyeket Kocsis István, a társaság vezérigazgatója adott át a testületnek a Magyar Villamos Művek (MVM) által kötött szerződésekkel kapcsolatosan.
2009. augusztus 4. kedd 15:35 - HírExtra
"Az index.hu internetes portál június végén megírta: a brit cégbíróságon fellelhető hivatalos irat szerint egy bizonyos Mrs. Istvan Kocsis a tulajdonosa annak az offshore hátterű cégnek, amely több mint egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM-nek tavaly, Kocsis István vezérigazgatósága idején" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Emlékeztettek: a BKV felügyelőbizottsága (fb) előtt - Székely Gábor fb-elnök korábbi tájékoztatása szerint - Kocsis István úgy nyilatkozott, hogy nem érintett az MVM által kötött szerződésekben, írásos nyilatkozatot tett arról, hogy jelenleg semmilyen hatósági eljárásban nem érintett, és közhiteles dokumentumokkal bizonyította, hogy feleségének nincsen köze a Jadran nevű céghez.

Az LMP ezeknek a dokumentumoknak a nyilvánosságra hozatalát kéri - írták.
A közlés szerint a párt azt akarja elérni, hogy az állampolgárok a céginformációs rendszerben például miniszterek, polgármesterek, állami cégvezetők után személynév alapján kutakodhassanak, és a felelős pozícióba kerülő vezetőknek ne legyenek érdekeltségei offshore cégekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását