2024. május 15. - Zsófia, Szonja

APEH vizsgálatot sürget az MSZP

Az adóhatóságtól és az adatvédelmi biztostól kér vizsgálatot az MSZP azokkal a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban, amelyek sajtóhírek szerint eleve azzal a céllal adnak hitelt, hogy később megszerezzék az adós ingatlanát.
2009. július 31. péntek 14:30 - HírExtra
Az APEH-nek meg kellene vizsgálnia azokat a cégeket, amelyek megveszik, majd néhány napon belül továbbadják a bedőlt hitel miatt eladott vagy elárverezett lakásokat - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő. Ezek a cégek sajtóhírek szerint sok esetben kapcsolatban állnak azzal a pénzügyi szolgáltatóval, amely korábban hitelt adott az ingatlanra - tette hozzá.

Azt mondta: a sajtóban megjelent hírek alapján a pénzügyi szolgáltatók vezetői ellen vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani, mert néhány hónapos hitelezési tevékenység után a régit bezárják és új néven alapítanak céget, de a cél ugyanaz, az ügyfelek szándékos megkárosítása.

Az MSZP az adatvédelmi biztostól azt kéri, vizsgálja meg, hogyan kerülhettek nyilvánosságra olyan adósok személyes adatai, akiknél számítani lehet arra, hogy bedől a hitelük. Török Zsolt az interneten és újságban is látott ilyen táblázatot. Szerinte ki kellene derülnie, hogy ez kinek a felelőssége, és okoztak-e kárt, akik nyilvánosságra hozták a személyes adatokat.

Török Zsolt kitért arra: az ilyen ügyekben egyrészt a civil szervetek segíthetnek, másrészt az állam, azzal, hogy törvényeket hoz a kisemberek védelmében. Ide sorolta például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének megerősített fogyasztóvédelmi jogkörét, illetve a lakáshitelesek megsegítéséért alkotott törvényt.

A szocialista politikus sajnálatosnak nevezte, hogy miközben a törvény parlamenti szavazásakor a Fidesz képviselői nem voltak jelen, a legnagyobb ellenzéki párt kritizálja az MSZP-t a lakáshitelesek miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. július 31. 15:49
Na és vajon kik hozták azokat a törvényeket amik ezt lehetővé teszik?
Nem mai probléma ez sem, mégsem tettek eddig semmit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását