2024. május 13. - Szervác, Imola

Bajnai nem meneszt senkit

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a miniszterelnök nem lát okot arra, hogy eleget tegyen Almássy Kornél kérésének. A független országgyűlési képviselő kedden beszélt arról, hogy Bajnai Gordonnak menesztenie kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt.
2009. július 28. kedd 16:05 - HírExtra
Almássy Kornél sajtótájékoztatóján azt mondta: az UD Zrt. elleni "hadművelet" ügyének feltételezett kitervelői és végrehajtói lassan távoznak a posztjukról, ugyanakkor vannak még, akik a helyükön maradtak - mondta sajtótájékoztatóján

Hozzátette: Bajnai Gordon miniszterelnöknek ezért menesztenie kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt, de Szilvásy Györgyöt is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről, továbbá el kell érnie, hogy az MSZP ne nyújtson politikai menedéket "a mentelmi jog mögé bújó" Herényi Károlynak és Dávid Ibolyának.

Almássy Kornél úgy fogalmazott: "Dávid Ibolya, az MDF elnöke elgondolkodhatna, hogy amíg néhány éve az egyik legismertebb magyarországi politikusként emlegették, addig ma már mint köztörvényes bűncselekményekkel vádolt bűnözőként beszélnek róla igen sokan".

A volt MDF-es politikus szerint Iváncsik Imrének azért is távoznia kell posztjáról, mert ő volt az, aki a média nyilvánossága előtt tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) felvétele került Dávid Ibolyához. Ezt a felvételt azután az MDF elnöke az ő megzsarolására használta fel - tette hozzá Almássy Kornél.

Felidézte: a Legfőbb Ügyészség már tavaly novemberben megállapította, hogy senki sem figyelte meg Dávid Ibolyát, "ő viszont rendelkezett lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazó CD-vel, amit jogellenesen használt fel".

Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást indított az NBH. Ugyanezen a napon Dávid Ibolya, az MDF elnöke sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke e legfőbb ügyésztől és az Nemzeti Nyomozóirodától is soron kívül vizsgálatot kért, amelyet a Fővárosi Főügyészség később elutasított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását