2024. május 6. - Ivett, Frida

Szigorúbb feltételekkel kap pénzt az önkormányzat

Húsz évről tíz évre módosította a Tatabánya önkormányzatának megbízásából kibocsátott kötvény futamidejét a Raiffeisen Bank Zrt., a döntést a város képviselő-testülete csütörtöki ülésén elfogadta.
2009. július 23. csütörtök 19:50 - HírExtra
Schmidt Csaba (Fidesz) alpolgármester az MTI-nek elmondta: a 2,6 milliárdos kötvénykibocsátásra a városnak jórészt azért van szüksége, hogy ősszel az ELMIB Zrt.-vel közösen megvásárolhassa a távhőellátást végző fűtőerőművet a Magyar Villamos Művektől.

Az alpolgármester hozzátette, hogy bíznak abban, a hároméves türelmi idő alatt a város képes lesz előtörlesztésre, illetve a pénzpiaci feltételek javulásával a most kibocsátott kötvényt hosszabb lejáratúra cserélhetik.

Az ülésen kiosztott előterjesztés szerint korábban arra számítottak, hogy a kibocsátásból az erőművásárláson túl 800 millió forint szabad pénzeszközzel rendelkezhet a város, ez azonban meghiúsult és átmeneti likviditási problémák keletkeztek.

Az önkormányzat augusztusra 525 millió forint hiányt tervezett, a szeptemberi segélyek és bérek nagysága 260 millió forint és Környe önkormányzata sem utalta át az ipari park adóbevételeiből a Tatabányát megillető összeget. A pénzügyi egyensúly helyreállítása érdekében a testület arról döntött, hogy augusztus elsejétől másfél hónapra 800 millió forint folyószámlahitelt vesznek fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását