2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP továbbra is támogatja a kormányt

Az MSZP országos elnöksége továbbra is egységesen támogatja a Bajnai Gordon vezette válságkezelő kormányt - mondta Nyakó István, a párt szóvivője szerdán.
2009. július 22. szerda 20:17 - HírExtra
Felelős, bölcs döntés volt a kormány válságkezelő programjának következetes támogatása - közölte a kormánypárt szóvivője az országos elnökség ülése közben.

Szavai szerint a döntés helyességét bizonyítja a külföld bizalmának erősödése, amelynek jól látható eredménye a forint erősödése.

Elmondta, hogy a forint árfolyamának stabilizálódása a devizahitelesek esetében négyszázmilliárd forintos megtakarítást eredményez, ennyivel kevesebbet kell ugyanis hiteltörlesztésre fordítani.

Nyakó István a kézzel fogható eredmények közzé sorolta a bankok és a kormány között pénteken létrejött megállapodást, illetve a krízisalap létrejöttét.

Utalt arra, hogy ezek az intézkedések azért is születtek, mert a párt július eleji kongresszusán három területen, a hétköznapok biztonsága, a közbiztonság, valamint a teherviselésben és szolidaritásban való arányos részvétel területén konkrét javaslatokat tettek.

Az UD Zrt. ügyével kapcsolatban a szóvivő azt mondta: az MSZP nem fogja hagyni, hogy Demeter Ervin és a Fidesz "bűnbakkereső showműsorral" feledtesse el, hogy ennek a történetnek ők a főszereplői.

Nyakó István szerint az ügyben egyelőre csak az biztos, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója lemondott, tiltakozásul azért, mert az ügyészség alapvető nyomozati cselekményeket nem volt hajlandó elvégezni.

Az MSZP-s képviselő szerint az is biztos, hogy Demeter Ervin, az Orbán-kormány titokminisztere kapcsolatban állt a céggel, és "megrendelésszerű ötleteket" adott az UD Zrt.-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. július 22. 20:37
Ennek a Nyakó nevű pofának az agyára ment a jólét...!

Lesz majd nagy sivalkodás, amikor visszahozzuk a Földre...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását