2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Fidesz: Bárándy nem mondott igazat

A Fidesz szerint nem igaz amit Bárándy Gergely (MSZP) csütörtöki sajtótájékoztatóján sajtóhírre hivatkozva állított, hogy a magyar kormány illetékesei március végén kaptak értesítést a Velencei Bizottságtól az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban - reagált az ellenzéki politikus kijelentéseire Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője pénteki közleményében.
2012. április 13. péntek 13:27 - HírExtra
Bárándy Gergely az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának szocialista tagja egy, az atv.hu-n csütörtökön megjelent cikkre hivatkozva cáfolta a külügyminiszter két nappal azelőtti nyilatkozatát. Martonyi János akkor azt mondta: a kormány nem ismeri a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Unió előfeltételeit a hitel-megállapodásról, valamint azt, hogy az igazságszolgáltatás és benne a bírák nyugdíjazásának ügyét nem lehet összefüggésbe hozni a hitel-megállapodással.

A szocialista képviselő az internetes oldalon megjelentek alapján kijelentette, a kormánynak tudomása van arról, hogy pontosan milyen feltétele van a tárgyalások megkezdésének: teljesíteni kell a Velencei Bizottság, valamint az Európai Bizottság elvárásait az igazságügyi átalakítások során.

Az írás szerint a magyar kormány illetékesei március végén kaptak értesítést a Velencei Bizottságtól, hogy a testület az Európai Bizottsággal egyeztetve, öt pontban összegezte egyértelmű feltételeit az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban. Ezzel szemben Selmeczi Gabriella pénteki közleményében leszögezi: a Velencei Bizottság eddig semmilyen formában nem értékelte a magyar kormány által az Országgyűlésnek benyújtott törvénymódosítási javaslatot, hiszen a Velencei Bizottság nem is ülésezett március 16-a óta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását