2024. április 29. - Péter

Balsai véleménye a kormányról

Elsüllyedt a kormányzat két zászlóshajója, a kormányzati negyed és a 4-es metró, de legalábbis olyan lékeket kaptak, amik a süllyedést elkerülhetetlenné teszik - mondta Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki, budapesti sajtótájékoztatój
2007. december 21. péntek 11:36 - Hírextra
Az ellenzéki politikus kijelentette: csütörtökre kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester nem csak hazudik, de elveszítette józan ítélőképességét is - tette hozzá.

A kormányzati negyeddel kapcsolatban emlékeztetett rá: már korábban is azt mondta a Fidesz, hogy nincs rá szükség, és "nem engedheti meg magának a kormány, hogy urizáljon egy szegény, tehertől roskadozó társadalom irányítása során".

Nem elég számítógépes animációt szimulálva berakni egy épületegyüttest a város szívébe, sok tízmilliárdos közlekedésfejlesztésre is szükség lenne. Megmondtuk, hogy nem annyiba fog kerülni, mint mondták, nem igaz, hogy az eladott kormányzati épületekből még költségvetési bevétel is lesz. Ezeket a hazugságokat felülírta az élet - tette hozzá.

Emlékeztetett rá: a kormányfő csütörtökön azt mondta, nincs egy hétnyi késedelem sem a kormányzati negyeddel kapcsolatban, miközben azon a napon Demján Sándor, "a legfontosabb beruházó, a megvalósítás pillére kiszállt". "Azt kell mondanunk, a józan ítélőképesség cserben hagyta a miniszterelnököt".

Hozzátette: a miniszterelnökhöz hasonlóan Demszky Gábor főpolgármestert is cserben hagyta a józan ítélőképessége. Mint mondta, a Fidesz hiába mondta korábban, hogy az élet túlhaladta a metróprojektet, és nem lehet 300 méterenként állomásokkal megállítani a metrót.

A főpolgármester több mint egy évvel ezelőtt azt mondta, könnyet, vért szenvedést, felfordulást piszkot tud ígérni. Ezt be is tartotta: azóta piszok, felfordulás, káosz, járhatatlan utak, lezárt rakpartok vannak Budapesten. Ez megvalósult, csak éppen a metró nem valósul meg - mondta.

Megjegyezte, hogy a luxus- illetve presztízsberuházás csütörtökön "zátonyra futott: a legnagyobb kivitelező, a Hídépítő vállalat hagyta cserben a projektet". A vállalat nem tudja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és Demszky Gábor józan ítélőképességét elveszítve azt mondta, majd "kiírnak egy új közbeszerzési pályázatot, 2-3 nap alatt keresnek másik kivitelezőt". "Lehet ezt komolyan venni?" - tette fel a kérdést.

Nem tudjuk, hány megállója lesz a 4-es metrónak, ki váltja valóra a terveket. Egyet tudunk: mindez az emberek pénzén történik. Amikor módunkban lesz, ezeket a fölösleges költségeket, káros kiadásokat elszámoltatjuk azokkal, akik ezért felelősek - mondta.

A politikus nem tudott válaszolni arra, milyen formában képzeli el a Fidesz ezt az elszámoltatást. Hangsúlyozta: vállalnia kell a felelősséget annak, aki magatartásával szándékosan indokolatlan százmilliárd forintos kiadást okoz az adófizetőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását