2024. április 23. - Béla

Fidesz: Btk. szigorítás, erősebb rendőrség

A Fidesz a büntető törvénykönyv (btk.) szigorítása mellett a rendőrség radikális megerősítésével és átalakításával javítaná a közbiztonságot.
2009. július 21. kedd 17:24 - HírExtra
Ennek keretében, részben a rendőri állomány átcsoportosításával, 3100-ról 9700-ra emelnék a körzeti megbízottak számát - közölte sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke.

A rendőrök elleni egyre szaporodó támadások megfékezése és a rendőri tekintély helyreállítása érdekében - a btk. szigorításának keretében - a jelenleginél sokkal súlyosabb büntetés járna a hivatalos személy ellen elkövetett erőszakért - tette hozzá a politikus, aki kedden dél-hevesi települések önkormányzati vezetőivel találkozott.

Lázár János elmondta, hogy a törvénykezési szünetet kihasználva olyan térségekben tesz látogatást, ahol az országos átlagot meghaladja a bűnözés mértéke. Mint mondta, tapasztalatai szerint ezekben a térségekben "olyan életmodell alakult ki", hogy egyesek a szociális segélyüket bűncselekményből szerzett jövedelemmel egészítik ki.
Mindeközben demográfiai robbanás előtt is állunk, ugyanis "ezekben a társadalmi körökben, ezekben társadalmi csoportokban" nagy a gyermekvállalási hajlandóság, hiszen a családi pótlékból "szép pénzt" össze lehet hozni - értékelte a helyzetet Lázár János.

A Fidesz álláspontja szerint azonos szintű közbiztonságot kell garantálni a jogtisztelő állampolgárok számára az ország minden pontján, ezért kormányra kerülésük esetén kezdeményezik a btk. szigorítását.

Lázár János úgy fogalmazott, "a bűn háziorvosa a körzeti megbízott". Mint mondta, Magyarország 44 kistérségében a jogkövető magatartás helyett a "bűnkövető magatartás lett az úr".

Újságírói kérdésre válaszolva Lázár János hangsúlyozta, hogy nem hisz az úgynevezett városőrség felállításában. "Én a rendőrségben hiszek", az állam ne privatizálja, ne ossza meg erőszak monopóliumát - mondta.

Gönczi Mihály Átány polgármestere arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi helyzetben élhetetlenné válnak a falvak, ahonnan elmenekülnek az emberek. Különös problémát okoz az egyre több gyermekkorú bűnelkövető. A polgármester ezért a büntetőjogi felelősség kiterjesztését javasolja a gyerekeket bűnözésre felhasználó szülőkre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 22. 06:17
RENDŐRSÉGNÉL A MORÁLT VISSZA KELL ÁLLITANI CSAK NEHÉZ UGY HOGY SIRNAK HOGY MILYEN KICSI A RENDŐR FIZETTÉS KÖZBEN LÁTJUK HOGY SZÉP NAGY HÁZBAN LAKNAK LUXUS AUTOKKAL TEREPJÁROKKAL JÁRNAK AKKOR MIBŐL A RENDŐRSÉGET AZ ALAPTÓL ÁT KELL VIZSGÁLNI MERT HA VESZNEK FEL UJAKAT AZOKAT MÁR MEGTANITSÁK A KORRUPCIORA IA ÉN EZÉRT NEM JAVASOLNÁM A NYUGDIJAS RENDŐRŐK VISSZA HIVÁSÁT ŐK IS BENNE VOLTAK A BULIBAS HOGY ILYEN MA A RENDŐRSÉG HA TEGEZI PUSZILGATJA A CIGÁNY MAFFIOZO A RENDŐR MIT VÁRJUNK
pandur58
2009. július 21. 18:00
Kétoldali! Valóban nem kellenek civil rendvédelmi egyesületek,hanem egy korszerű rendőrség.Na és keményebb büntető tőrvény aminek vissza tartó ereje van.Akkor biztos rend lessz.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását