2024. április 29. - Péter

Draskovics a focihuligánokról

Ha egy mérkőzésen bűncselekmény történik, bárki is követi el, azt a rendőrségnek meg kell szakítania és eljárást kell indítania - mondta a keddi kormányszóvivői tájékoztatón Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
2009. július 21. kedd 17:29 - HírExtra
Kitért arra is, hogy egy korábbi, az alkotmányt módosítani szándékozó indítványban nevesítetten benne volt: a magyar nemzet és más nemzetiségek gyalázása nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába. Közölte, hogy ez a módosítás azért nem valósulhatott meg, mert a Fidesz visszavonta és leszavazta a saját módosító javaslatát, amelyet az MSZP egyébként támogatott volna.

A nap folyamán Móring József Attila, a KDNP képviselője jelentette be, hogy írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz az Újpest futballcsapatának bukaresti meccsével kapcsolatban.

Az ellenzéki képviselő kedden, Huhogni, cigányozni, gágogni tilos, "szarmagyarozni" szabad? címmel rendezett sajtótájékoztatóján elmondta, arra kíváncsi, hogy tesz-e hivatalos lépést a külügyi tárca amiatt, illetve mit szól a sportért felelős önkormányzati minisztérium ahhoz, hogy július 16-án, amikor a Steaua Bucuresti román csapat ellen játszott az Újpest a román fővárosban, a mérkőzés második félidejének elején hosszú percekig látható volt egy magyarokat gyalázó felirat, amelyet román szurkolók feszítettek ki, s azt a televíziós közvetítésben is mutatták.

Móring József Attila úgy fogalmazott, hogy "ennél undorítóbb, ocsmányabb, aljasabb, provokatívabb szöveg nem jelent még meg magyar sporteseményen". Véleménye szerint ennek már semmi köze a szokásos lelátói hangulatfokozáshoz, az ellenfél bosszantásához. Ez nyílt provokáció és sértés volt, nem csak a több mint harminc órát utazó mintegy félezer Újpest-szurkoló, és hozzájuk csatlakozó több száz erdélyi szimpatizáns számára, hanem minden olyan embernek, "akit magyar anya szült".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. július 21. 18:19
Bízok abban hogy a rend őrei,és a biztonsági szolgálatok szívből jővő fájdalomtól vezérelve,felejthetetlenné teszik a napot mikor a
köztársaságunk területére lép az a néhány száz feka.Tudják meg ki a magyarok istene,ki a kárpát medence jogos tulajdonosa!!!
pandur58
2009. július 21. 18:11
Szerintem a román gyalázkodás nem a futbal huliganizmusról szólt.Azt a hosszú tranzporenst nem
ott festették hanem szervezetten a hatoság tudomásával vitték be a stadionba.Én nem járok foci meccsekre mert nem ez a sport az érdeklődési köröm,de amikor elolvastam ennek a fekete népnek
ahol még jelenleg is létezik pestis a gyalázatos
irományát hát sirni tudtam volna a dühtől,és a tehetetlenségtől.Ezt az undorító gyalázkodást Magyar földön,magyar anyákellen,magyar emberek ellen követték el.Hogy szakadt volna valamennyinek a feje az anyjába,ezeknek a primitiv fekeáknak.
Remélem vissza kapják a magyar fiúktól kamatostúl!
saxo
2009. július 21. 17:43
Drazsé meccseket akar a rendőrséggel félbeszakittatni?
Hujjjé!!!
Ez a figura teljesen beborult!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását