2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Amiben vezetünk Európában

Magyarország éllovas az európai uniós források felhasználásában - közölte Tukacs István szocialista képviselő a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgáló cég adatira hivatkozva az MTI-vel kedden.
2009. július 21. kedd 14:52 - HírExtra
Tukacs István szerint az ellenzék állítása, miszerint Magyarország seregható lett az uniós források felhasználásban, nem tényeken alapul. Hozzátette: az a kijelentés csak arra jó, hogy a Fidesz támadja Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki minisztereként az uniós források felhasználásért volt felelős.

Az uniós források Magyarországnak a munkahelyteremtés miatt nagyon fontosak - szögezte le a szocialista képviselő. Emlékeztetett, a kormány 2013-ig 1400 milliárd forintot fordít erre, 1800 milliárd forintot pedig az építőipar fejlesztésére.

A KPMG adatai szerint a 2007 és 2013 közötti uniós tervezési időszakban Magyarország volt az első, amely forrásokat hívott le a támogatásokból, illetve 2007-2008-ban időarányosan a nemzeti támogatás 89 százalékát használta fel - közölte Tukacs István.

Hozzátette: Magyarország a 2007-2013-as időszaknak eddig 23 százalékát pályázta meg eredményesen az Európai Uniótól, és minden egyes tagországot megelőzött ezzel. Az MSZP-s politikus emlékeztetett arra, hogy Magyarország a legtöbb eredményes, szám szerint 21 nagyprojektre nyújtott be pályázatot és nyert el az uniótól.

A Fidesz szerint azok, akik tönkretették Magyarországot, nem lehetnek alkalmasak annak a válságnak a kezelésére, amit éppen maguk okoztak. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap azt közölte: ezt az országot az MSZP tette tönkre, tette éllovasból sereghajtóvá; Magyarországon egy kockázati tényező van, az a Gyurcsány-Bajnai korszak maga. Hétfőn pedig Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: a magyar gazdaságról hétfőn is olyan szakértői vélemények, sajtóhírek jelentek meg, "amelyek egyértelműen mutatják a kormányzati politika kudarcát és azt, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását