2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP szerint Orbán befoghatná a száját

Az MSZP arra kéri Orbán Viktort, legalább néhány hétig ne tegyen gazdasági nyilatkozatokat; ha már javítani nem tud, vagy nem akar, legalább ne is rontson a magyar gazdaság megítélésén.
2009. július 19. vasárnap 22:44 - HírExtra
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a múlt héten kibocsátott magyar devizakötvény sikerére utalva hangsúlyozta: a világpiac bizalmat szavazott a kormány válságkezelő programjának, a magyar államnak és polgárainak.

Ez a bizalmi szavazás jótékonyan hathat a hitelminősítők értékelésére is, hacsak felelőtlen politikusok nyilatkozataikkal ezt újra el nem rontják - figyelmeztetett az MSZP elnöke.

Lendvai Ildikó emlékeztetett, hogy nemrégiben a világ egyik legnagyobb hitelminősítője, éppen ilyen okból nem javított Magyarország besorolásán, közölve, hogy a kormány törekvései ugyan sikeresek, de Orbán Viktor nyilatkozatai az állami kiadások növeléséről, a takarékosság feladásáról túl nagy kockázatot jelentenek.

"Ha a Fidesz megjegyzéseit szó szerint vesszük, vagyis ha ténylegesen el akarnák engedni a költségvetési hiányt, ez ... a befektetők bizalmának elveszítéséhez vezetne" - idézte a Standard and Poor’s akkori elemzését Lendvai Ildikó, hozzátéve, hogy a Fidesz kockázati tényezővé vált az ország megítélésében.

Az MSZP ezért arra kéri Orbán Viktort, legalább néhány hétig ne tegyen gazdasági nyilatkozatokat, ne rontsa el a mostani eredményt. Külföldön ugyanis még elhiszik, hogy esetleg betartaná felelőtlen ígéreteit, ez pedig rontja a magyar gazdaság jövőjébe vetett bizalmat, ami sokba kerül az országnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 20. 08:11
gyerekek unjátok a melot jelentkezettek közmunkára 1-2 öra munkaidő sörrel borral pálinkával ezért jár minimál bér +munkaruha+egyéd jutattás de ha fönöki rangra viszed 100 fellett kapsz a marha ado fizetőktől menjél nyugodtan mert az önkormányzat ugyse tud munkát adni de kötelezö alkalmaznia nem baj ha alkoholista vagy mi is azok vagyunk itt ihatsz amenyi beléd fér a fönök sem szól hisz veled iszik -----ez a monoki modell éljen szepessi guszti monok polgármestere ez van pl vámospércsen remélem TASO UR felfigyel erre a problémára és ha eltünnek bajnaiék EZEN VÁLTOTATNI FOGNAK
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását