2024. április 28. - Valéria

AB-vizsgálatot kér az MDF

Az Alkotmánybíróságtól kéri az MDF a szociális törvénycsomag október közepi módosításának felülvizsgálatát, mert szerintük a változás súlyosan sérti az egyházak jogait -áll a párt vasárnap kiadott közeléményében.
2007. november 11. vasárnap 21:00 - Hírextra
A törvénymódosítás kizárja az állami normatív támogatásból a szociális ellátást végző egyházi alapítású intézményeket, alapítványokat, gazdasági társaságokat. Ezek nem minősülnek többé egyházi fenntartónak.

Az MDF szerint ez sérti az egyházak belső autonómiáját, indokolatlanul és megmagyarázhatatlanul korlátozza az egyházak szervezeti életét. Ez ellentétes az egyházaknak a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló alkotmányos jogával, és sérti a Vatikánnal kötött megállapodást is - érvel az MDF két parlamenti képviselője, Almássy Kornél és Csáky András.

A párt először Sólyom Lászlótól kérte a törvénymódosítás alkotmánybírósági normakontrollra utalását, de mivel az államfő aláírta a jogszabályt, az MDF maga fordul a testülethez felülvizsgálatért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását