2024. május 3. - Tímea, Irma

Kevesebb víz fogyott a hőségriadó ellenére

Némileg visszaesett a vízfogyasztás Budapesten a hőségriadó második napján, a hétvégén pedig a vízművek további csökkenésre számít - mondta a Fővárosi Vízművek szóvivője pénteken az MTI-nek.
2009. július 17. péntek 15:37 - HírExtra
A szerdai 613 ezer köbméteres fogyasztás csütörtökre 19 ezer köbméterrel esett vissza. Ennek oka többek között az, hogy a háztartási célú vízfogyasztás csökkent, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére esőt jelzett előre. Általános tapasztalat, hogy ha esős időjárás várható, akkor visszaesik a vízfogyasztás - közölte Lévai Zsuzsanna.

Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezető-helyettese az MTI-nek elmondta: az elmúlt hetihez képest megnégyszereződött a forgalmuk. Az általuk üzemeltetett strandokon szerdán 25 ezer ember fordult meg, csütörtökön 18 ezer látogató volt.

Úgy vélte, ha marad a meleg idő, akkor vasárnap a 30 ezres látogatószámot is elérhetik.

Hackl Mónika, a Tesco szóvivője arról tájékoztatott, hogy csütörtökön és péntek délelőtt az ásványvizek, sörök forgalma 20-30 százalékkal nőtt, "raklapszámra viszik ezeket a termékeket".

Hozzátette: a jégkrémek, felfújható medencék, és egyéb, a hőséggel kapcsolatos termékek forgalma is mintegy 10 százalékkal növekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását