2024. május 3. - Tímea, Irma

Normális? Mi áll a hatmilliárdos Kisteleki-biznisz mögött?

Meglepően magas, 5,6 milliárd forintos szerződést kötött az MLSZ a Sport Televízióval. Vajon miért éri meg ilyen méregdrágán megvenni a magyar foci közvetítési jogait? A HírExtra utánajárt.
2009. július 15. szerda 08:28 - Gedei Szilárd

Nem is sok, csak szokatlan

„Most már talán megalapozottnak és reálisnak tűnő esély, hogy a tévés jogok, ha így haladunk, három év múlva akár a dupláját is hozhatják a kluboknak. Nem volt könnyű idáig eljutni, rengeteg munka van mögöttünk, s még több vár ránk, ugyanúgy közösen, egy cél érdekében a klubtulajdonosokkal, mint az elmúlt hónapokban. A három és fél éve tevékenykedő elnökség folyamatosan fejlesztette a sportágat, helyezte üzleti alapokra a labdarúgásunkat, s ennek legújabb eredménye, hogy miután februárban vonta magához ismét az MLSZ a vagyoni értékű jogok közül a tévés jogokat, nagyon rövid időn belül sikerült egy olyan szerződést megkötni, amilyenről eddig, nyugodtan feltételezhetem, még csak nem is álmodott senki” – örömködött egy sort a tuti szerződés aláírása után Kisteleki István MLSZ-vezér.

Dénes Ferenc szerint azonban a Sport TV 5,6 milliárd forintja három évre nem is annyira sok, mint inkább szokatlan. A közvetítési jogok piacán eddig is nagyon éles volt a verseny, most pedig úgy néz ki, hogy a televíziók a válság utáni időkre készülve irdatlan összegeket fizetnek ki a jogok tulajdonosainak szerte a világon (gondoljunk csak az Eurosport angol labdarúgó Premier League-es bevásárlására).

Hatmilliárdos bohócliga


Ha pedig hozzávesszük, hogy a szokásos péntek esti nyitómeccs és az összefoglalók erejéig szintén közvetítő Duna Televízió is beszállt az anyagiakba évi 90 millióval, egy egész pofás, kerek 6 milliárd forint körüli összeg jön ki. Hogy szakmailag megéri-e a magyar bohócligáért, azt most ne ecseteljük. Az összeg azonban még úgy is soknak tűnik, hogy egyelőre nem tudhatjuk, mi is foglaltatik konkrétan a szerződésben, és milyen háttéralkuk köttettek a színfalak mögött.

Csak egy ártatlan, naiv felvetés: a magyar labdarúgás ugyebár kerek három milliárd forinttal tartozik a központi büdzsének. Persze az nem lehet, hogy ebben a pénzben ennek a tartozásnak a kiegyenlítése is benne foglaltatik…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását