2024. április 27. - Zita

Brutális esések: a Tour de France legnagyobb balesetei - videókkal!

Hétórás műtéttel kellett helyrehozni Piet Rooijakkers holland kerékpáros karját szerdai esése után. A Tour korábban is követelt már áldozatokat.
2009. július 10. péntek 18:29 - Gedei Szilárd
Első esetünk a ’94-es Tour első szakaszáról származik. Wilfred Nelison a többi bringáshoz hasonlóan leszegett fejjel kezdett óriási sprintbe, csakhogy a pálya szélére sodródva szembetalálta magát egy rendőrrel. Óriási csattanás, csak erős idegzetűeknek:

Marcus Burghardt 2007-es esete azért volt nem mindennapi, mert az akkor még létező T-Mobile német versenyzője nem egy kollégájával, nem is egy nézővel, s még csak nem is egy a pálya környékén szolgálatot teljesítő rendőrrel ütközött, hanem egy szerencsétlen kutyán bukfencezett át:

Még mindig 2007-ben vagyunk, de ezúttal már a 19. szakaszon. A főszereplő szintén egy blöki, aki ezúttal biztosra ment, és kis termete ellenére több kerékpárossal is elbánt. Kutya egy Tour volt a 2007-es:

1991-ig kell visszamennünk az időben az egyik legnagyobb borulásig, az akkori Tour utolsó szakaszának párizsi befutójakor történt meg Djamolidine „Abdu” Abdujaparovval az a szörnyűség, hogy biciklijével kisodródott a kordonokhoz. Beleakadva a vasrácsokba már nem kerülhette el az elementáris erejű bukfencet:

Klasszikus balesetnek számít a 2003-as Tour de France kemény hegyi szakaszáról a Joseba Beloki borulása is. A spanyol kerekes ebben a balesetben medencéjét törte, a mögötte haladó (sárga trikóban) Lance Armstrong azonban ki tudta kerülni az elvágódó vetélytársát:

Durva esés következik a 2006-os körversenyről: a német Matthias Kessler egészen döbbenetes módon vetett bukfencet az egyik hegyi szakaszon. Az azóta már megszűnt T-mobile csapat kerékpárosa csodával határos módon élte túl az óriási zuhanást:

Végezetül pedig annak, akinek még nem volt elég a szörnyű képekből íme a bizonyíték, hogy miért is az egyik legkeményebb sportág az országúti kerékpározás – megrázó képek a világ legdurvább bicikliversenyeiről a Tour de France-tól kezdve a Giro d’Italia-ig:

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását