2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP a Fidesz koncepcióját hiányolja

Az MSZP azt szeretné, ha a Fidesz és a KDNP a kritikák helyett végre a nyilvánosság elé tárná a párt egészségügyi koncepcióját, hogy mit akarnak változtatni, és mennyi pénzt szánnának az ágazatnak.
2009. július 14. kedd 15:41 - HírExtra
Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, hogy "nagyon könnyű beszélni, de sem konkrét összeget, sem konkrét elképzelést a struktúrára nem jelöl meg sem a KDNP, sem a Fidesz".

Nagy Kálmán ellenzéki politikus azt mondta, ősz közepére összeomlik az egészségügyi ellátórendszer, mert az új finanszírozási rendszer miatt a kórházak nem lesznek képesek "talpon maradni".

Mint mondta: Székely Tamás egészségügyi miniszter "papagájként hajtogatja", hogy több pénzt kapott az ellátórendszer, de a költségek "irreális" növekedése miatt ezen forrásoknak nincs jelentősége, és a kórházak az ország minden részéről arról számolnak be, hogy kevesebb finanszírozásban részesültek, ami - ahogy a politikus fogalmazott - már a minimumra sem elég.

Véleménye szerint az egészségügyi miniszter orvos szakmailag nem lát rá a rendszerre, az intézmények pedig nagyfokú bizalmatlansággal tekintenek a szaktárcára. Kijelentette: az Egészségügyi Minisztériumnak nincs szakmai-tudományos koncepciója, és ebben csak egy politikai fordulat hozhat változást.

Schvarcz Tibor a finanszírozást említve közölte: "feketén-fehéren" kimutatható, hogy több pénzt kaptak a kórházak, és a júliusi adó- és járulékváltozások kapcsán is plusz pénz maradhat az intézményeknél, hiszen a jogszabályváltozás miatt csökken az élő munkára rakódó járulékteher.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke egyben sajnálatosnak nevezte, hogy Nagy Kálmán - akinek jó a szakmai hírneve - is beáll azon politikusok mögé, akik papagájként csak az előre hozott választásokat sürgetik, és abban látják a változást.

A politikus - mint mondta - szakmailag helyteleníti és veszélyes dolognak tartja azt is, hogy az ellátórendszer csődjéről beszélnek, mert ez a betegeket bizonytalanítja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását