2024. április 24. - György

Utcán landolt a vitorlázórepülő

A reptérre való visszatérés közben kényszerült leszállni egy vitorlázórepülő Kisapostag belterületén - tudta meg a HavariaPress.
2008. július 6. vasárnap 23:08 - Hírextra

Szombaton este hat óra körül történt az eset a Fejér megyei településen: a dunaújvárosi Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság egyik versenyzőjének vitorlázórepülője alól elfogyott a felhajtó erő, miközben a verseny helyszínére tartott visszafelé.

A pilóta kinyitotta a gép motorját, de az nem indult el, így a légellenállás megnövekedése miatt a gép sokat veszített a magasságából. A repülő a József Attila utca és Móra Ferenc utca kereszteződésében álló telekre landolt. Leszállás közben a József Attila utcában elért egy elektromos vezetéket, a bal szárny beleakadt egy villanyoszlopba, ami a gépet 180 fokkal megpördítette, majd egy kerítésen landolt.

Az eset során a nyíregyházi pilóta nem sérült meg, viszont egy parkoló Nissan Micra típusú személyautó megrongálódott. Egy arra kanyarodó másik személygépkocsiban ülők centiméterekkel kerülték el a balesetet, ők is sérülés nélkül megúszták. A helyszínelés után a gép roncsait 15-20 ember emelte ki a kertből, majd a pilóta társai szállítókocsira rakták a gépet, és a reptérre vitték

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását