2024. május 6. - Ivett, Frida

A cigi gyógyhatásával trükköznek

A cigaretta gyógyhatására hivatkozva próbálnak adómentességet elérni egyes forgalmazók - közölte a vám- és pénzügyőrség hétfőn az MTI-vel.
2009. július 13. hétfő 18:05 - HírExtra
A közösségi jövedéki szabályozás irányelvben rögzíti azt, amit a jövedéki törvény is tartalmaz arról, mi tekinthető cigarettának. Eszerint az Európai Unióban, így Magyarországon is cigarettának kell tekinteni "minden olyan terméket, ami a cigaretta paramétereinek megfelel, még akkor is, ha az csak részben, vagy egyáltalán nem tartalmaz dohányt" és ez alól csak a kizárólag gyógyhatású termékek mentesülnek - írták közleményben.
A gyógyhatást a fogyasztók érdekében az illetékes hatóság által kiadott érvényes forgalomba hozatali engedéllyel kell igazolni - közölték.

Emlékeztettek rá: a közelmúltban a fővárosban derítettek fel olyan eseteket, amikor "az adózatlan - állítólag leszokást segítő - cigaretták forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeztek". Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) leszokást segítő termékekre 24 esetben adott engedélyt, de cigarettára egyetlen egyszer sem.

"Így aki ilyen jellegű, az OGYI szerint kátrányt ugyanúgy tartalmazó termékkel találkozik, okkal feltételezheti, hogy valamilyen adóelkerülési szándék bújik meg a háttérben" - hívta fel a figyelmet a vám- és pénzügyőrség, hozzátéve: mindent megtesznek a jogszabályok maradéktalan betartása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását