2024. április 30. - Katalin, Kitti

Egy éve nem találják a kislány

Egy éve nem találják sehol a Portugáliából eltűnt skót kislányt, Madeleine McCannt, aki a brit sajtó szerint vezeti a legnagyobb erőkkel keresett gyerekek világlistáját.
2008. május 2. péntek 18:09 - Hírextra

Madeleine-nek, aki a jövő héten lesz ötéves, tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától nem messze baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.
A szülők azonban, akik folyamatosan tagadják, hogy bármi közük lenne a gyermek eltűnéséhez, a szombati évforduló előtt újult erővel indítottak kampányt Madeleine fellelésére. Ennek két fő eleme van: a házaspár új posztereket helyeztet el Európa-szerte a kislány és a család fotóival, és új emailcímeket is közzétett azoknak, akik úgy gondolják, hogy értékelhető információ birtokában vannak.

Őket McCannék arra kérik, hogy ha fotójuk vagy videójuk van, amely érdekes lehet a nyomozás szempontjából, azt az investigation@findmadeleine.com címre töltsék fel, illetve ha névtelenül akarnak bármilyen értesülést megosztani, írjanak az anonymous@findmadeleine.com emailre.

A szülők az évfordulót megelőző hetet nyilatkozatok, tévéinterjúk sorával töltötték, igyekezve ismét ráirányítani a figyelmet az esetre.

Elmondták egyebek mellett: még az ausztriai Amstettenben most feltárt példátlan rémtörténet - a saját lányát csaknem negyed századra pincébe záró és vérfertőző kapcsolatra kényszerítő apa sztorija - is reményt adott nekik, hiszen bebizonyította, hogy akaratuk ellenére fogságban tartott személyek nagyon hosszú idő után is élve előkerülhetnek.

Elismerték ugyanakkor bűntudatukat is. Az ITV kereskedelmi tévé által e héten sugárzott kétórás interjúműsorban Kate McCann kijelentette: együtt kell élnie azzal a ténnyel, hogy nem voltak ott, amikor Madeleine eltűnt, és ha ott lettek volna, mindez nem történik meg.

Ezt róják fel nekik a gyűlölködő leveleket küldők is. A műsorban a házaspár felfedte: a címükre érkező levéltömeg 1 százaléka ilyen, de ezek között rendkívül durvák, sőt fenyegetők is vannak.

A szülők elmondása szerint a kérdéses estén felmerült az is, hogy a gyerekeket - Madeleine-t és két kisebb testvérét - elviszik magukkal az étterembe, de mivel nem volt velük babakocsi, és a kicsik már fáradtak voltak, ezt végül elvetették.

Ehelyett inkább rendszeres időközönként a baráti társaság tagjai felváltva ellenőrizték az alvó gyerekeket - egészen addig a pillanatig, amíg az éppen soros ellenőrző, maga az édesapa este negyed tíz tájban fel nem fedezte Madeleine eltűnését.

Azóta a legváltozatosabb spekulációk kerültek forgalomba; ezek közül nem hiányoznak a szülőket gyanúsítók sem. Például az - és e gyanút a portugál rendőrség is megfogalmazta, jóllehet hivatalos vádként nem hangzott el -, hogy az orvos szülők a nyugodt vacsora érdekében altatót vagy nyugtatót adtak Madeleine-nek, ám esetleg véletlenül túladagolták a szert, amitől a gyerek meghalt, és ezután valahogy megszabadultak a holttesttől.

Komoly lehetőségként felmerült az is, hogy a kislányt a virágzó marokkói gyermekszexipar megrendelésére rabolták el - Madeleine-t többen látni is vélték az északnyugat-afrikai országban -, ám erre sincs konkrét bizonyíték.

A remény azonban tovább él. Ahogy Kate McCann a pénteki Daily Mirrornak megfogalmazta: valamelyik érzéke azt súgja neki, hogy viszontlátja még lányát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását