2024. április 20. - Tivadar

SZDSZ: 180 fokos fordulat?

Száznyolcvan fokos fordulatot vehet az SZDSZ politikája, erőteljes elmozdulás várható egyfajta konzervatív liberalizmus irányába - hangoztatta hétfőn Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón Tóth Róbert, a párt szombathelyi szervezetének elnöke.
2009. július 13. hétfő 18:11 - HírExtra
"Sok tagtársamnak és sok küldöttnek a szája íze szerint való ez a dolog" - fogalmazott.
Hozzáfűzte: a befelé fordulás, az elitizmus, a párton belüli belső harcok, a konszenzusképesség hiánya, a tagságtól és a választóktól való elfordulás, valamint a túlzott főváros-központúság juttatta el a pártot oda, ahová került.

Tóth Róbert elmondta: a küldötteknek nem volt egyszerű választani a három elnökjelölt közül, hiszen mindhárman a párt kevésbé ismert, másod- és harmadvonalbeli politikusai közé tartoznak, programjaik pedig nagyon hasonlítottak egymáshoz.

"Abban megegyeztek, hogy hasonlóan értékelik a párt jelenlegi helyzetét, és száznyolcvan fokos fordulatot tartanak szükségesnek az SZDSZ korábbi politikájával szemben" - mondta.
Tóth Róbert kifejtette: személy szerint azért szavazott Retkes Attilára, mert neki egy kicsit részletesebb, kidolgozottabb volt a programja. Hangsúlyozottabban szerepelt benne egyfajta vidékpolitika megvalósítása és határozott agrárpolitikai elképzeléseket is felvázolt, valamint az önkormányzatokkal, várospolitikával, szociálpolitikával, környezetvédelemmel kapcsolatban is meggyőzően fejtette ki elgondolásait.

Az ügyvivői testület összetételével kapcsolatban Tóth Róbert rámutatott, a tizenkét fős testületben kilencen vidékiek, és csupán három fővárosi ügyvivő kapott köztük helyet, ami szerinte biztosítéka lehet annak, hogy megváltozik az SZDSZ eddigi fővároscentrikus politikája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását