2024. május 10. - Ármin, Pálma

Woody Allen: Forgatni olyan, mint szeretkezni

Woody Allen minden alkalommal azzal a tervvel lát neki a forgatásnak, hogy a világ legjobb filmjét készíti el.
2009. július 11. szombat 23:15 - HírExtra
A veterán amerikai filmrendező szerint filmet forgatni olyan, mint szeretkezni: az ember reményekkel fog hozzá, és általában csalódás a vége.

Az Annie Hall, a Manhattan vagy a Vicky Cristina Barcelona című filmek rendezője örök pesszimizmusán kívül arról is beszélt a TV Movie című német televíziós magazinban megjelent interjúban, hogy szerinte "az élet nehéz, kegyetlen és elég rövid".

Mindennek ellenére Woody Allen nem panaszkodik saját életével kapcsolatban, mert mint mondja: "Az a szerencse jutott részemül, hogy kedvenc városomban, New Yorkban élek, és sok szép nőbe voltam szerelmes".

Az érzelmi válságok ellenére azt vallja, hogy különböző filmmúzsái - Diane Keatontól Mia Farrow-n át Scarlett Johanssonig - sohasem okoztak neki csalódást.

"Soha nem választok olyan színésznőket, akik túl magabiztosak. Az ilyen típusú emberekkel nagyon kell vigyázni" - mondta a Hannah és nővérei, a Zelig és a Match Point rendezője.

A 73 éves Woody Allen a filmötleteivel kapcsolatban elárulta, hogy azokat mindig egy dobozból húzza ki: "Ez nem vicc. Az éjjeli szekrényemen van egy doboz, harminc éve ebbe dobom bele minden ötletemet, ami csak eszembe jut".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását