2024. április 20. - Tivadar

Kicsináltátok Jimi-t ! Szemetek !

A világtörténelem legnagyobb rock'n'roll sámánjainak halálát mind-mind homályos okfejtegetések, összeesküvés elméletek jellemezték. Hol az UFO-kal hozták összefüggésbe a rock ikonok származását.
2009. június 7. vasárnap 12:30 - Balogh Richárd
Úgy tűnik, túl nehéz elfogadni a „birkáknak”, hogy a „hős”, nem dimenzió ugrást hajtott végre, nem Hitler nindzsái, vagy a jeti nyírta ki, és még csak nem is Laoszban álcázza magát trópusi aljnövényzetnek. Hanem egész egyszerűen pl. a saját hányásába fulladt, egy jól sikerült este befejezéseképpen. Valami ilyesmivel magyaráznánk azt a tényt, hogy néhanapján, ma is fel bukkan egy-egy újabb fazon, aki még csavarni kíván egyet az amúgy is túlmisztifikált történeteken, anyagi jólét, és „tiszta lelkiismeret” reményében; most Jimi Hendrix halálának körülményei kaptak pofont, amiből egyenesen következik a hatalmas story könyv változatának megjelenése.

Túl szép halál

Jimi Hendrix 1970. szeptember 18.-i halála sosem volt 100 százalékosan letisztázva, és feltehetőleg ezután sem lesz; egyetlen egy egészen biztos pont van az egész történetben, mégpedig az, hogy a gitáros megfulladt, és nem bele a kádba, nem a szálloda medencéjébe, és nem a párnájába..hanem a hányásába, amin kívül – valljuk be – 10 féle szebb halálmódot fel tudnánk sorolni így hirtelen. A zenész elmenetelének körülményeit többen magyarázták, többféle verzióban, ezzel megalapozva a balladai homályt, mely körül lengte az esetet.
A kórboncnok-i verzió azt mondja, hogy Hendrix 9-10 darab Vesperax altatót szedett be, amire nem túl rutinos módon ráivott némi alkoholt. Az eljárás eredményeképpen, egyszerűen nem volt magánál, mikor hányás formájában tiltakozásba kezdett szervezete a „rock'n'roll életmód ellen”; eszméletlenül okádott, és belefulladt. Gyönyörű.

„Mende-mondák”

Az azóta eltelt évek során, számtalan pletyka életre kelt a eset kapcsán. Van aki azt állítja, Hendrix még élt, mikor elvitte a mentő, mások szerint már halott volt, jó ideje. Egy másik verzió szerint, öngyilkosság történt; mindezt arra alapozzák, hogy a gitáros szobájában egy szomorú hangvételű verset találtak, amit valószínűleg ő vetett papírra, mielőtt lement kicsinálni magát a szálloda alagsorába.
A „legvadabbnak tűnő” verzió szerint, gyilkosság történt.

Tappy - aki helyére teszi a dolgokat

James „Tappy” Wright, a több nagy rocksztár - Jimi Hendrix, the Animals, Tina Turner - mellett dolgozó road, mostanában fogja megjelentetni élménybeszámoló könyvét. Érdekes kordokumentumokat, és „backstage” story-kat fog közreadni az olvasóknak a lapokon, melyeken Jimi Hendrix számtalanszor firtatott halála is szóba fog kerülni.
Ebben a formában fogja kifejteni Tappy „élményen alapuló” történetét a gitárhős haláláról; ő egyenesen azt állítja, hogy Hendrix-et megölték, sőt, bárdolatlanul megjelöli a gyilkos személyét is – bátorsága becsülendő, a gyanúsított kb 30 éve halott...-. Ő azt mondja, Michael Jeffrey menedzser volt a tettes, aki gyógyszereket tömött a drogoktól kábult énekesbe, ezután nagy mennyiségű alkoholt erőszakolt le a torkán. Mindezt maga a gyilkos árulta el Tappy-nak, egy közösen átitalozott estén. Az ok: Hendrix ki akarta rúgni menedzserét, plusz az életbiztosítás értéke sem volt elhanyagolható.

Ez a történet a tényeken nem igazán változtat, ám erősen pénzcsörgést hallani a háttérben..
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását