2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: A válság csak tovább nő

Magyarországon nem csökken, hanem tovább nő a válság a következő fél évben - jelentette ki Mádi László fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. július 9. csütörtök 12:48 - HírExtra
Hozzátette: ami Magyarországon zajlik, az nem válságkezelés.

A válságkezelés alapvetően a gazdaság élénkülését, az emberek életviszonyainak stabilitását kell hogy eredményezze - jelentette ki.

A kormány adóátrendezést hajtott végre július elsejétől, a vállalkozók azonban azt mondják, hogy az adóátrendezés hatására nem érzékelnek kedvezőbb jeleket a gazdálkodásukban - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: bár a visszaesés mértéke a jövő évben csökken, de 2010-ben is mínuszban lesz a gazdaság teljesítménye.

Mádi László hangsúlyozta: az Európai Unióban a tagországok fogyasztása átlagosan másfél százalékkal esett vissza, míg Magyarországon hat százalékkal.

Magyarország szenvedi meg legjobban a világgazdasági válságot az EU-ban, és a kormány ezt "tétován nézi" - tette hozzá.

A politikus beszélt az építőipar helyzetéről is. Mint mondta, a kormány többek közt megszüntette a szocpolt, valamint a támogatott forinthitelt is, ezek pedig mind pozitív hatással voltak az építőiparra.

Hozzátette: ha kevesebb lakás épül, akkor kevesebb személyi jövedelemadót és kevesebb áfát fizetnek be.

Mádi László szerint van ugyan, amiben az első Magyarország az EU tagországai között, de ez nem más, mint az IMF-hitel lehívása.

Ez azt mutatja, hogy Magyarország van a legjobban ráutalva az IMF segítségére - jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokhoz nem érnek el az uniós források. Véleménye szerint nincs ágazati politikája a kormánynak.

Mádi László pártja nevében azt mondta: a kormány nem ura a helyzetnek, gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, ehhez pedig véleménye szerint új kormány kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását