2024. május 21. - Konstantin

A Fidesz szerint Veres veszélyes az ország megítélésére

Cser-Palkovics András szerint Veres János volt pénzügyminiszter az ország külföldi megítélését is kockára tenné "az önkritika teljes hiányát mutató" személyes ambícióival.
2009. július 9. csütörtök 20:21 - HírExtra
A Fidesz helyettes szóvivője Veres Jánosnak - aki jelenleg a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos - két csütörtöki nyilatkozatára reagált. A volt pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában reggel elmondta: egyike azoknak, akiknek a neve szóba került az uniós biztosi posztra jelöléssel kapcsolatos beszélgetéseken. Közölte: elvállalná a jelölést. (Szollár Domokos kormányszóvivő tájékoztatóján azt mondta, egyelőre nincs napirenden a magyar uniós biztosjelölt megnevezése. Úgy fogalmazott, hogy minden ezzel kapcsolatos hír önérdek érvényesítése vagy találgatás.)

Délutáni sajtótájékoztatóján Veres János - MSZP-s frakcióvezető-helyettesi minőségében - azt mondta, pártja szerint a Fidesz mintha kezdené felismerni a realitásokat: azt, hogy a magyar kormány az elmúlt év őszétől a válságkezeléshez, az egyensúly megteremtéséhez szükséges döntéseket hozta meg. Közölte: "Kormányon Orbán Viktor sem tehetne mást, mint amit tett az előző, és tesz a jelenlegi kormány. Ezt már ő is kezdi felmérni".

Cser-Palkovics András az MTI-hez eljuttatott közleményében erre úgy reagált: úgy látszik, Veres János csütörtökön megkezdte a szocialista párton belüli kampányát az uniós biztosjelölti posztra.

A délutáni tájékoztatón elhangzottakat a Fidesz helyettes szóvivője úgy értékelte, hogy az MSZP-s politikus "válogatott butaságokkal, hazugságokkal" vádolta meg politikai ellenfeleit.

"Teszi ezt az a Veres János, aki a Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik vezéralakjaként közvetlenül felelős Magyarország tönkretételéért. Teszi ezt az a Veres János, aki kétes ügyek és szakmai alkalmatlanság miatt pénzügyminiszterként csúfosan megbukott, most pedig az ország külföldi megítélést is kockára tenné az önkritika teljes hiányát mutató személyes ambícióival" - írta Cser-Palkovics András.

Közölte: amíg a Gyurcsány-Bajnai-korszak kormányai - többi között Veres János pénzügyminiszteri tevékenységével - brutális megszorításokkal és alkalmatlan válságkezeléssel tarthatatlan helyzetbe hozták családok és nyugdíjasok százezreit, és éllovasból sereghajtóvá züllesztették Magyarországot, addig a Fidesz - amennyiben felhatalmazást kap az emberektől - azért fog dolgozni, hogy a gazdasági növekedés újraindítása nyomán a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a magyar embereknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását