2024. április 28. - Valéria

Üzemi hőfokra kell hűteni az egészségügyet

Az egészségügyet le kellene hűteni üzemi hőfokra, el kellene távolítani a politikától, és a szakmaiság felé tolni - mondta Schvarcz Tibor, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke egri sajtótájékoztatóján csütörtökön.
2008. július 17. csütörtök 18:25 - Hírextra
Ez lenne a helyes stílus, s ezt bizonyítja az is, hogy már sikerült megegyezni az alapellátásban dolgozókkal a finanszírozásról, tart a gyógyszerészekkel egy hasonló megállapodás előkészítése, és az őszi törvényhozás idején egy olyan törvénycsomagot szeretnének elfogadtatni, amely részben korrigálná az előző egészségügyi törvényt, részben pedig azokat az elemeket építené be a rendszerbe, amellyel mind az öt párt egyet tud érteni - mondta a politikus.

Schvarcz Tibor szerint az alapellátás további fejlesztése, a járóbeteg- és a sürgősségi ellátás fejlesztése, valamint a megelőzés területén "maximális" az egyetértés.

A tervek szerint a járóbeteg-ellátásban eltűnnének a fehérfoltok, hamarosan kihirdetik a sürgősségi betegellátás és a súlyponti kórházak tovább fejlesztésére kiírt pályázatok nyerteseit, az ősszel pedig el kell fogadni, hogy mi is a súlypontiságnak a lényege.

Ezt a kórháztörvény nem tartalmazza, csupán kijelölték ezen intézményeket, most azonban pontosan meg kell fogalmazni, hogy milyen osztályok, milyen műszerezettséggel és milyen ellátottsági körrel szerepeljenek ebben a kategóriában - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Önkormányzat elnöke egyebek mellett arról szólt, ahhoz, hogy egy kórház gyógyítson, ahhoz nyugalom kell, az érzelmektől, a hangulatelemektől, a túlfűtöttségtől, a pártpolitizálástól vissza kell lépni a szakmaiság irányába.
A politikus ezt annak kapcsán emlegette fel, hogy amióta a Heves Megyei Közgyűlés jóvá hagyta azt a szerződést, amely alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat, azóta ezt a döntést sokan támadják. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetőit, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot, de civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását