2024. május 13. - Szervác, Imola

Tarlós: "színjáték" a Kocsis körül zajló mizéria

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint "színjáték és káosz" jellemzi a BKV-vezérigazgatóval kapcsolatos, egymásnak ellentmondó kijelentéseket.
2009. július 7. kedd 21:01 - HírExtra
Az ellenzéki politikus kedden az MTI-nek azt mondta, a városvezetésnek el kellene már döntenie, hogy bizalmi vagy jogi kérdésként kezeli ezt az ügyet. Ha bizalmi kérdésként, akkor már jóval korábban lépniük kellett volna. Ha viszont jogi kérdésként, akkor meg kellene várni az ez ügyben folytatott rendőrségi vizsgálat lezárását - jegyezte meg.

Tarlós István meglepőnek tartja Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és szocialista helyettese, Hagyó Miklós azon álláspontját, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a vállalat felügyelőbizottsága előtt tisztázza magát az őt ért vádak alól, amelyek még Magyar Villamos Művek (MVM) vezérigazgatójaként végzett munkájához kötődnek.

A politikus közölte, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség nem kívánja Kocsis Istvánt védeni, "hiszen nem mi hoztuk ide". De a kérdés az, hogy a BKV felügyelőbizottságának milyen köze van az MVM ügyeihez, hiszen nem illetékes ez ügyben. Ezért célszerű lenne, ha megvárnák, míg ez ügyben az illetékesek, a rendőrség, vagy az ügyészség lefolytatják a vizsgálataikat - fűzte hozzá.

Demszky Gábor egy keddi sajtótájékoztatón kijelentette: elvárható, hogy Kocsis István BKV-vezérigazgató reagáljon az őt ért vádakra, és a nyilvánosság előtt tisztázza magát azok alól. Elvárható az is - mondta -, hogyha a BKV vezére tisztázta magát, akkor tegye meg a megfelelő jogi lépéseket a saját és a cég hírnevének helyreállításáért. A főpolgármester szerint itt nem csak a BKV, hanem az MVM Zrt. jó hírnevéről is szó van.

Hagyó Miklós keddi közleményében szintén úgy vélte, hogy Kocsis Istvánnak tisztáznia kellene magát az őt ért vádak alól. A Horváth Éva sajtófőnök által jegyzett közlemény rámutatott, hogy a főpolgármester-helyettes álláspontja nem változott múlt péntekhez képest, amikor Steiner Pál MSZP-frakcióvezetőhöz írt levelében felvetette ezt a problémát. Az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva a főpolgármester-helyettes attól tart, hogy a vezérigazgatót ért újabb gyanúsítások könnyen ronthatják a BKV társadalmi megítélését, helyzetét, tárgyalási pozícióit.

Székely Gábor (SZDSZ), a BKV felügyelőbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület jövő heti ülésén foglalkoznak a főpolgármester ez ügyben tett kezdeményezésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását