2024. május 2. - Zsigmond

Öt vesével él a férfi

Öt veséje van egy indiai fiatalembernek, miután két lánytestvérétől és édesanyjától is kapott szerveket átültetésre.
2009. július 7. kedd 08:32 - HírExtra
A 33 éves Dzsaszvant Szingnek háromszor volt veseátültetése, és bár az első kettő nem járt sikerrel, az orvosok úgy döntöttek, a nem működő szerveket is benne hagyják - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

Szing első veseátültetése 2002-ben történt, miután a saját veséi hirtelen cserbenhagyták. Az első szervet - amely több mint egy évig működött - idősebb nővérétől kapta, de ahogy a fiatalember pénzszűkében abbahagyta az operáció utáni gyógyszerek szedését, teste ellenállt az idegen szervnek.

Két évvel később húgától kapott újabb vesét. Tizennégy hónappal később azonban újra dialízisre szorult, mert ezt a vesét is elutasította a teste.

A legutolsó szervet 56 éves anyja adományozta neki, a fiatalembernek ez volt az utolsó esélye. A vese egyelőre jól működik, de véglegesen csak akkor dől el, hogy sikerült-e az utolsó kísérlet, amikor hat hónap múlva abbahagyja a gyógyszerek szedését.

Az indiai National Kidney Hospital orvosait annyira megindította a fiatal fényképész története, és a család elszántsága a fiú életben tartására, hogy az utolsó veseátültetést ingyen végezték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását