2024. április 28. - Valéria

Jogsértő vakáció

Jogsértő módon rendelnek el nyári szünetet az ország egyes óvodáiban és bölcsődéiben, az iskoláknak pedig a vakáció minden napján biztosítaniuk kellene a gyerekek napközbeni felügyeletét - állítják jogszabályokra hivatkozva a szülők.
2009. július 7. kedd 09:25 - HírExtra
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ezért azt kéri az Oktatási Hivataltól, indítson átfogó vizsgálatot, mivel szülők tízezreinek állása kerül veszélybe - írja a Magyar Nemzet.

Családok százezreinek jelent gondot nyáron a vakációzó gyerekek elhelyezése. Az iskolai két és fél hónapos vakáció sokkal hosszabb, mint amennyi szabadságuk a szülőknek van. A munkáltatók sokszor azt sem engedik meg, hogy az édesanyák egyben vegyék ki évi szabadságukat. Korábban az összes iskola nyári napközit működtetett, ahol pedagógus felügyelt a gyerekekre, és napi háromszori étkezést is kaptak, ma azonban egyre kevesebb oktatási intézményben szerveznek ilyet, pedig a törvény szerint a fenntartóknak gondoskodniuk kell a gyerekek elhelyezéséről. A jogszabály szerint a gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését és étkeztetését meg kell szervezni. A napközbeni ellátással biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő munkarendjéhez igazodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását