2024. április 20. - Tivadar

A Strabag-Hídépítő újítja fel a Margit hidat

Áfa nélkül 20,8 milliárd forintért a Strabag-Hídépítő konzorcium újítja fel a Margit hidat - tudta meg az MTI a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottsága keddi zárt ülésének résztvevőitől.
2009. július 7. kedd 11:55 - HírExtra
A 13 fős bizottság rendkívüli ülésén nyolc MSZP-SZDSZ és egy fideszes képviselő volt jelen. A bizottság néhány nap múlva teszi közzé hivatalosan a közbeszerzési eljárás eredményét.

A Fővárosi Közgyűlés július végén, az MSZP-SZDSZ és néhány fideszes képviselő szavazatával plusz 17,1 milliárd forintot biztosított a Margit híd felújítására, amire az önkormányzat ez évi költségvetésében 13 milliárd forintot terveztek. A felújítás költségéhez 6 milliárd forinttal járul hozzá az Európai Unió.

Az ülés résztvevői elmondták azt is, hogy a Margit híd felújítására két cégcsoport nyújtott be pályázatot. A 22 milliárd forintos árajánlatot benyújtó Vegyépszert kizárták az eljárásból a néhány százmillió forintos ajánlati biztosíték hiánya miatt.

Előterjesztés hiányában - hivatali kezdeményezésre - csakúgy, mint az előző ülésen, a bizottság most is levette napirendjéről a Főgáz Zrt. eladásához kapcsolódó közbeszerzési eljárást, amellyel a privatizációs tanácsadót választották volna ki.

A Főpolgármesteri Kabinet által hétfőn tárgyalt előterjesztés szerint várhatóan augusztus 10-én lehet szerződést kötni a Margit híd felújításának kivitelezőjével, aki ezután kezdheti meg a híd felújításának az előkészületeit, például az állványozást. Ez idő tájt kezdődik az ideiglenes forgalomelterelések kialakítása is a fővárosban. A Margit híd teljes lezárásával megvárják az augusztus 20-ai ünnepségeket. Egy nappal későbbtől már csak a tömegközlekedési járművek használhatják a hidat a rekonstrukció ideje alatt.

A Fővárosi Közgyűlés által június végén elfogadott hídfelújítási engedélyokirat-módosítás szerint a Margit híd rekonstrukciójának előkészítése 2004 novemberében kezdődött, a kivitelezés pedig várhatóan 2011 decemberében zárul. A városvezetés korábban ismertetett elképzelései szerint jövő év szeptemberétől már ismét megindulhatna a közúti forgalom a hídon.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a múlt héten felvetette, hogy szakemberektől kér arról tájékoztatást, hogy műszaki, közlekedésszervezési és pénzügyi szempontból kivitelezhető lenne-e egy pontonhíd üzemeltetése, kiegészítő jelleggel, a Margit híd felújítása alatt. A Honvédelmi Minisztérium közleményben jelezte, hogy napi 20 millió forintot, összességében 7 milliárd forintot igényelne a pontonhíd üzemeltetése.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn nem foglalt állást a pontonhíddal kapcsolatban, mivel az ötletet felvető Hagyó Miklós szabadságra ment. A kabinet ülésén Demszky Gábor főpolgármester többször is kinyilvánította, hogy szeretné, ha Hagyó Miklós megszakítaná a szabadságát, és a városvezetés jövő heti ülésén személyesen érvelne az előterjesztései mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. július 7. 12:49
Tetves korrupt banda - a több mint 20 milliárdból 5-6 milliárdot biztos a zesbükbe raknak a szemétláda politikusaink - ettől megy fel ennyire az ára. Gusztustalan egy ország lettünk - miközben egyre többen vagyunk mélyszegénységben és munka nélkül.
Sosi
2009. július 7. 12:22
Mily meglepő,a szadesznak ,mintha lenne valami nyomozati ügye a Srabaggal Európában? Ami jár az jár sok pénzt kaptak tőlük a Kunce,Dedmszky csapat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását