2024. április 29. - Péter

A vizitdíj értelmetlen - mondják az orvosok

A szakorvosjelölteket és fiatal orvosokat képviselő Magyar Rezidens Szövetség értelmetlennek tartja a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, mert ezek az ország gazdaságát nem javítják, társadalmilag pedig károsak és veszélyesek. Arra kérjük az or
2008. február 29. péntek 11:36 - Hírextra

A "népnevelés" eszközének szánt és bevezetett vizitdíj és kórházi napidíj az évek óta romló népegészségügyi helyzetet tovább súlyosbítja azzal, hogy az orvoshoz fordulást a mai gazdasági és megélhetési körülmények mellet kötelező pénzfizetéshez köti.

A Magyar Rezidens Szövetség elítéli az általános tandíjfizetési kötelezettséget is, mert ez a tanulni vágyó fiatalok többségét hátrányos helyzetbe hozza. A szakorvosképzésben a képzési díj tervezett bevezetése további orvos-elvándorlást idéz elő. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb számban hagyják el jól képzett orvosaink az országot. Az egészségügy jelenlegi állapota arra készteti őket, hogy külföldön is maradjanak.

Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény kapcsán a Magyar Rezidens Szövetség leszögezi, hogy hiányoznak a beteg- és az orvostársadalom védelmére szolgáló megkerülhetetlen garanciális elemek mind az ellátás, mind a szolgáltatás vonatkozásában. Megengedhetetlen, hogy a létrejövő egészségbiztosítási pénztárak magánbefektetői meghatározó befolyással kezelhessék a kockázatmentesen befektetett tőkéjük több százszorosát kitevő egészségügyi vagyont. Félő, hogy az ilyen módon megszerezhető pénzekből a pénztárakat és kórházakat tömörítő szolgáltató monstrumokat hoznak létre - egybeolvasztva a finanszírozást, a szolgáltatást és a beszállítói piacot.
Az egészségügyi átalakítás okozta káosz a magyar lakosság megfelelő szintű egészségügyi ellátását, a jövő népegészségügyi helyzetét sodorja veszélybe.

A Magyar Rezidens Szövetség Országos Vezetősége nevében:

dr. Pataki Gergely alelnök és dr. Takács Péter  országos elnök 

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását