2024. június 16. - Jusztin

Tragédia: meghalt a 11 éves kislány

Vasárnap reggel, a szombathelyi Markusovszky kórházban meghalt az a 11 éves kislány, aki kedden beleesett a zalalövői Borostyán-tóba - tudta meg a kórháztól az MTI.
2009. július 5. vasárnap 15:28 - HírExtra
A zalalövői kislányt az intenzív osztályon kezelték, miután kedden este helikopterrel a kórházba szállították. Az MTI információja szerint a gyermek mindvégig kómában volt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az eset kapcsán szerdán közölte: a helyi kempingben táborozó lány "vízi foglalkozás közben egy vízi bicikliről a tóba esett, majd elmerült". A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

Az MTI információja szerint a kislányt egy szintén ott táborozó fiú mentette ki a tóból.
Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták. Egy anya az ott nyaraló gyermekének elmondása alapján az MTI-nek elmondta: idén nem minden esetben tartották be a szabályokat, például vízi biciklizéskor a gyerekekkel nem vetették fel a mentőmellényeket.

A tábort vezető pedagógus szerdán annyit közölt, hogy a szülők kérésére nem beszélhet a történtekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

anglia51
2009. július 6. 15:59
Ez iszonyat! Elsősorban a szülőknek - akiknek részvétem - másodsorban a pedagógus(ok)nak. 22 tábort csináltam a Balaton mellett, soha nem volt gondunk! (Északi part). Nem csak a pedagóguson múlik egy ilyen baleset! Otthon is kellően fel kell készíteni a gyereket a fegyelemre! Természetesen mentőmellény KELL! De azért azt hiszem,, korai pálcát törni a pedagógus felett. Ha hibázott, kapjon megfelelő büntetést! Bár azt hiszem, az élet kellőképpen megbünteti! Nem hiszem hogy lesz nyugodt éjszakája! Őt is sajnálom! Iszonyú felelősség gyerekeket vízparton nyaraltatni! Egy pillantás jobbra és kész a tragédia! A szülők gyászában mélységesen együtt érzek. Szülő vagyok magam is, el nem tudom képzelni, ilyenkor mi segíthet!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását