2024. május 18. - Erik, Alexandra

Romagyilkosságok: Csökkenő indulatok

Elmúltak a korábbi félelmek Galgagyörkön, a romák elleni támadássorozat első helyszínén.
2009. szeptember 1. kedd 13:13 - HírExtra
Labundy Norbert elmondta, hogy noha csak nemrégen foglalta el a jegyzői posztot, tehát "hivatalból" kevés a tapasztalata a galgagyörki cigánysoron történtekről, de mostanában már nyugalom van a községben. "Nem élő téma" már a három házat is érintő lövöldözés. A galgagyörkiek véletlenszerűnek gondolják a 2008. július 21-i támadást. A településen a romák és nem romák között nincsenek számottevő ellentétek. Az 1200 lakosú községben mintegy 10 százalékot tesz ki a cigányok aránya – fűzte hozzá.

Tavaly július 21-én hajnalban ismeretlenek legalább 30 lövést adtak le a galgagyörki cigánysoron lévő három lakóházra. Több lövedék az ablakokon keresztül a szemközti falakba fúródott, de a benn tartózkodóknak nem esett bajuk.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője a romák elleni támadással, illetve gyilkosságsorozattal alaposan gyanúsítható négy férfi előzetes letartóztatásba vételét követően többször is úgy nyilatkozott, hogy a Debrecenben elfogottak számláján a sorozat legelső láncszeme a galgagyörki támadás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását