2024. május 19. - Ivó, Milán

62,7 milliárdot a magyar üzleti környezet felvirágoztatásáért

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben megvalósuló Pólus Programban az üzleti környezet fejlesztésére eddig 95,9 milliárd forint támogatás igényeltek a pályázók, a megítélt támogatás meghaladja a 62,7 milliárd forintot - derült ki a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. összesítéséből.
2009. július 4. szombat 12:30 - HírExtra
 A Pólus Programra 2007-2013. között 354-423 milliárd forint keret áll rendelkezésre, ebből az üzleti környezet fejlesztésére 145,481 milliárd forintot különítettek el. A Gazdasági Operatív Programban (GOP) és a Közép-magyarországi Operatív Programban (KMOP) az innovációs és technológiai parkok támogatása 20,074 milliárd forint támogatási igény érkezett, ebből eddig 5 projekt nyert 9,435 milliárd forint támogatást.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) a Pólus- illetve társpólus városok az innovatív kulturális infrastruktúra fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázatra 10,449 milliárd forint támogatási igényt nyújtottak be. A pályázatokat két fordulóban bírálják el, a második fordulóba Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár pályázata jutott tovább.

A TIOP felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatására a pólusvárosokból 38,614 milliárd forint támogatási igényt nyújtottak be. A pályázaton a 12 nyertes projektből a 6 pólus-város területéről érkezett nyertes összesen 34,662 milliárd forint értékben kapott támogatást.

A Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) a tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése című pályázaton a pólusvárosokból 8 projekt számára 3,911 milliárd forint az igényelt támogatás. A pályázatok elbírálása zajlik - derült ki a MAG Zrt. összefoglaló anyagából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását