2024. május 12. - Pongrác

MDF: A Gárda feloszlatása még nem elég

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen feloszlatta a Magyar Gárdát, a döntés után azonban egy demokrata sem dőlhet nyugodtan hátra a székében.
2009. július 3. péntek 14:52 - HírExtra
Az MDF pénteki közleménye szerint - amelyet Herényi Károly független országgyűlési képviselő jegyez - a gárda megszüntetése még nem jelent garanciát arra, hogy ne jelenjenek meg újabb "egyenruhában masírozó betyáregyletek". Véleményük szerint a megoldás a jó kormányzásban, a rendőrség megerősítésében, és a leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásában rejlik. Ehhez a demokrata pártok egységes fellépése elengedhetetlen. Rendet és békét kell teremteni településeinken, máskülönben mindennapos gyakorlattá válik az önbíráskodás - olvasható a dokumentumban.

A párt hangsúlyozta: a demokratikus erőknek el kell szigetelnie a szélsőséges eszméket valló szervezeteket.

A közleményben emlékeztetnek arra: az MDF a Magyar Gárda megalakulása után elsőként kezdeményezte, hogy a települési önkormányzatok nyilvánítsák a szélsőséges alakulatot nem kívánatos szervezetnek. Ezután - ugyancsak az MDF javaslatára -, a parlamenti pártok nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették ki, hogy nem kérnek az uszító gondolatokból.

Az MDF úgy látja: a közös fellépés az utóbbi időben elakadt, hiszen sokan népszerűségüket féltve nem tudnak, és nem mernek egyértelműen elhatárolódni a Jobbiktól.

"Az MDF nemrégiben kinyújtotta a kezét a Fidesz felé, mert bár világlátásunk és politikánk nagyon sok különbséget mutat, a jobboldali, konzervatív pártoknak kötelességük falat emelni a szélsőjobboldal elé. Ahogyan teszi ezt Európa valamennyi meghatározó konzervatív pártja, Németországtól Nagy-Britanniáig bezárólag. A Magyar Demokrata Fórum továbbra is kezet nyújt minden olyan pártnak, amely elutasítja a szélsőséges gondolatokat hirdető szervezetek működését" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. július 3. 17:04
Kinek a véleményét hangoztatják? Legyen akárkié, ezzel a szöveggel nem fognak választást nyerni, az tuti.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását