2024. április 26. - Ervin

Nem EU-konform a magyar médiafinanszirozás

A tévéelőfizetési-díj állami átvállalásánál biztosabb közmédium-finanszírozási forrást a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) készítői sem találtak - mondta a Nap-kelte csütörtöki adásában Sarkady Ildikó, az ügyben illetékes kormánybiztos.
2008. január 10. csütörtök 10:13 - Hírextra
Politikai kérdésnek nevezte, hogy ezt az összeget ismét a polgárok fizessék-e, azaz "a mai társadalomra ráereszthetünk-e egy újabb megterhelést".

"Minden elképzelhető, különösen a médiában" - mondta arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy a jövőben a közszolgálati médiumok nem sugároznak reklámot.

Ennek finanszírozási alapját szavai szerint egyebek mellett a kereskedelmi adók közszolgálati feladatok alóli mentesítése teremtené meg; mint mondta, a kereskedelmi tévék örültek a felvetésnek, mert a jelenleginél tisztább viszonyokat teremtene.

"A jelenlegi rendszer az Európai Unióban nem állná ki a vizsgálat próbáját" - jegyezte meg a kormánybiztos, megjegyezve, hogy az EU-szabályok szerint az állam közvetlenül nem támogathat részvénytársaságokat, márpedig a hazai médiafinanszírozásban ez történik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását