2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyűjtést rendeznek a kórházért

A fenntartásában lévő Erzsébet Kórház költségvetési hiányának csökkentéséért Sátoraljaújhely városa arra kéri az egészségügyi intézmény vonzáskörzetébe tartozó települések önkormányzatait, lakóit: anyagilag is támogassák a kórházat.
2009. június 30. kedd 20:33 - HírExtra
Szamosvölgyi Péter (Fidesz), Sátoraljaújhely polgármestere keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kórház évente 1,2-1,4 milliárd forintból gazdálkodik, ám tartozása december óta a duplájára, 99 millióról 192 millió forintra nőtt, ebből a lejárt határidejű tartozás 78 millió forint.

A polgármester közölte: az adósság júliustól havonta 33 millió forinttal növekszik a kedvezőtlen finanszírozás miatt, ezért fordulnak anyagi támogatásért az intézmény ellátási körzetébe tartozó mintegy 80 zempléni településhez.

Szamosvölgyi Péter közlése szerint az önkormányzatok nehéz anyagi helyzete miatt jelentős pénzbeli adományokat nem várhatnak, ám legalább jelzik a szakminisztériumnak, hogy mennyire fontos számukra a kórház.

Amennyiben sikertelen lesz a sajátos kezdeményezés, akkor a lejárt tartozások összege elérheti a százmillió forintot, és ebben az esetben önkormányzati biztost kell kinevezni az intézmény élére - vélekedett a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását